• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yedekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tk123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayin ftekin http://www.excel.web.tr/f130/sigorta-police-takip-prg-t40077.html adresinde güzel bir çalışması var. Ancak şöyle bir sorun var proğram her açılıp kapandığında bulundugu dizine yedek alıyor yedek sayısı sürekli artıyor. Program içindeki yedek al çalışmıyor. Program içindeki yedek al butonu çalışsa ve kişinin kendi isteğine göre gösterilen dizine yedek oluşsa

Ben Yedek alda Dizini D sürücüsü olarak gösterdim ama sadece boş klasor oluşturuyor
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Form üzerinde yedekleme işlemi yapan butondaki aşağıdaki satırdaki kırmızı renkli bölümleri silip deneyin.

Kod:
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:=MyFolder [COLOR=red]& Application.PathSeparator[/COLOR] & MyFileEnd

Merhaba,

Form üzerinde yedekleme işlemi yapan butondaki aşağıdaki satırdaki kırmızı renkli bölümleri silip deneyin.

Kod:
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:=MyFolder [COLOR=red]& Application.PathSeparator[/COLOR] & MyFileEnd

Sayın Korhan ilginize teşekkür ederim. Ama olmadı yine.

Merhaba,

Olmaması ilginç. Ben deneyerek size çözüm önermiştim. Tekrar uygulayıp deneyin.

Sayın Korhan benim dikkatsizliğim hata bende imiş kusura bakmayın. Şimdi D sürücüsüne yedek oluşturuyor. Ama şöyle bir sorun var.
Belgenin aslı masaüstünde. Belgeye girip çıktığımda her seferinde masa üstünede yedek dosyası oluşturuyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosyanızı açın.
Farklı kaydet seçeneğini seçin.
Açılan ekranda sağ üst köşede ARAÇLAR menüsünü göreceksiniz.
O menüye tıklayın.
Açılan menüden GENEL SEÇENEKLER seçeneğine tıkladığınızda karşınıza gelen küçük pencerede HER ZAMAN YEDEKLE seçeneğini pasif yapıp dosyanızı kayıt edin.
Bu şekilde dosyanız otomatik yedekten kurtulacaktır.

Çok teşekkür ederim sayın Korhan.Şimdi oldu. Hakkınızı helal edin uğraştırdım sizi.

Rica ederim. Hakkım varsa helal olsun.

Sayın Korhan çıkış butonuna basınca excelden tamamen çıkması için nasıl bir komut koyarız.
Ben çıkış butonunun var olan kodlarının içine Excel.ActiveWorkbook.Close ekledim ama işe yaramadı.

Merhaba,

Aşağıdaki satırı deneyin.

Kod:
Application.Quit

Merhaba,

Aşağıdaki satırı silip deneyin.

Kod:
ActiveWorkbook.Close

Kodu eklediğimde ekranda kaydet penceresı cıkıyor.

İlginiz ve yaptığınız tüm yardımlar için tekrar teşekkürler . İyi geceler.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 7
Aşağıdaki şekilde deneyin.

Kod:
Unload Me
ThisWorkbook.Save
Application.DisplayAlerts = False
Application.Quit

[Çözüldü ] Yedekleme

Çok teşekkür ederim Sayın Korhan. Sorun çözüldü.

Geri