• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazıya göre sütun gizlemek

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Iyi çalışmalar bir tablo var b ile v sütununa kadar
b sütununda hangi bilgiyi yazarsan on agöre bazı sütunları gizlemek istiyorum

örnek b sütununda
"alış" yazınca : F,g,h,p,q,r,s,t,u sütunlarını gizlese
"gider" yazınca : K,l,m,n,o sütunlarını gizlese
"satış" yazınca : E,p,q,r,s,t,u sütunlarını gizlese
"gelir" yazınca : E,k,l,m,n,o sütunlarını gizlese

bunu makro ile yapan kodu yazıverebilirmisiniz

Iyi çalışmalar bir tablo var b ile v sütununa kadar
b sütununda hangi bilgiyi yazarsan on agöre bazı sütunları gizlemek istiyorum

örnek b sütununda
"alış" yazınca : F,g,h,p,q,r,s,t,u sütunlarını gizlese
"gider" yazınca : K,l,m,n,o sütunlarını gizlese
"satış" yazınca : E,p,q,r,s,t,u sütunlarını gizlese
"gelir" yazınca : E,k,l,m,n,o sütunlarını gizlese

bunu makro ile yapan kodu yazıverebilirmisiniz

B sütununa devamlı giriş yapacak mısınız_?
Yoksa sadece bir hücrede yazan'a göre mi yapılacak bu işlem
Birde dosya ekleseniz tadından yenmeyecek

Ilginiz için teşekkür ederim
dosya ekledim b sütununa örnekteki gibi bilgiler yazaçağım aşağıya doğru her satırdaki hücreye bir bilgi yazılıcak

birde c sütunnunda kırtasiye yazıyorsa s,t,u sütunları gözükse kırtaiye yazmıyorsa s,t,u sütunlarını GİZLESE

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ilginiz için teşekkür ederim
dosya ekledim b sütununa örnekteki gibi bilgiler yazaçağım aşağıya doğru her satırdaki hücreye bir bilgi yazılıcak

birde c sütunnunda kırtasiye yazıyorsa s,t,u sütunları gözükse kırtaiye yazmıyorsa s,t,u sütunlarını gösterse

şimdi şöyle söyliyeyim bu söylediğinizde döngüye alarak hallederim de ama bir problem var sütun gizlendiğinde nasıl olacak bir a yazıyor bir de b bu durumda ikisi'de gizlenecek bu sizce verimli olur mu_?

ihsan bey tablom b ile v sütununnuna kadar ya bu aralıktan b sütunundaki veriye göre yazdığım yerleri gizleyecek diğer sütunları gözterecek diyelimki alış yazdım b5 alıştaki gizlenecek satırları gizeldi b6 ya gider yazınca b:v arasından giderdeki gizlemsi gerekenleri gizleyim diğerlerini gösterecek

ihsan bey tablom b ile v sütununnuna kadar ya bu aralıktan b sütunundaki veriye göre yazdığım yerleri gizleyecek diğer sütunları gözterecek diyelimki alış yazdım b5 alıştaki gizlenecek satırları gizeldi b6 ya gider yazınca b:v arasından giderdeki gizlemsi gerekenleri gizleyim diğerlerini gösterecek

bakın anlaamadığım nokta şu benim bir sütunu yada satır'ı gizlemeye kalktığınızda tamamı gider
bu kodları deneyin biri gizler biri açar
Kod:
Option Explicit
Sub sütun_gizle()
Range("H:H").EntireColumn.Hidden = True
End Sub
Sub sütun_aç()
Range("H:H").EntireColumn.Hidden = False
End Sub

If Target.Column = 2 Then
With Sheets("PROGRAM")
If UCase(Replace(Replace(Target, "ı", "I"), "i", "İ")) = "ALIŞ" Then
.Columns("P:U").EntireColumn.Hidden = True

ElseIf UCase(Replace(Replace(Target, "ı", "I"), "i", "İ")) <> "ALIŞ" Then
.Columns("P:U").EntireColumn.Hidden = False

İYİ GÜNLER DAHA ÖNCE BÖY BİR KOD VARDI ANCAK UYARLAYAMADIM B SÜTUNUNUNA VERİ YAZDIKÇA GİZLİYOR VEYA GÖSTERİYORDU

If Target.Column = 2 Then
With Sheets("PROGRAM")
If UCase(Replace(Replace(Target, "ı", "I"), "i", "İ")) = "ALIŞ" Then
.Columns("P:U").EntireColumn.Hidden = True

ElseIf UCase(Replace(Replace(Target, "ı", "I"), "i", "İ")) <> "ALIŞ" Then
.Columns("P:U").EntireColumn.Hidden = False

İYİ GÜNLER DAHA ÖNCE BÖY BİR KOD VARDI ANCAK UYARLAYAMADIM B SÜTUNUNUNA VERİ YAZDIKÇA GİZLİYOR VEYA GÖSTERİYORDU

merhaba
siz benim demek istediğimi anlamadınız diye düşünüyorum
Kod:
Option Explicit
Sub gizle()
Dim ts, kaplan
For ts = 5 To Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
If Cells(ts, "B") = "ALIŞ" Then
Range("F" & ts & ":H" & ts, "P" & ts & ":U" & ts).EntireColumn.Hidden = True
End If
Next
End Sub
bu kodu deneyin. Bu kod sadece alış'a göre sütun gizler.
sütunların tamamını gizliyor bu sizin için ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum. Sorun şu : birinci kriterle gizlediniz sonra ikinci kriteri gireceksiniz olmayan sütunu nasıl gizleyecek. yoksa her seferinde tamamı açacak sonra mı gizleyecek.

İHSAN HOCAM İLGİNİZ İÇİN TEŞKKÜR EDERİM ÖNCELİKLE B SÜTUNUN AVERİ YAZDIKCA GİZLESE BUTON ATIKLAMA İLE OLMASA
Tablomun aralığı B ile V sütunları bu sütunların içinden mesela alış dan örnek verecek olursam alışla ilgili olmayanları gizlemek gider yazıncada giderle ilgili olmayanları gizlemek önceki gizleyenleri göstermek istiyorsa ozaman şöyle mi olmalı bir veri yazınca b:v arasını gösterip gizlemesi gerekeni gizlese

İHSAN HOCAM İLGİNİZ İÇİN TEŞKKÜR EDERİM ÖNCELİKLE B SÜTUNUN AVERİ YAZDIKCA GİZLESE BUTON ATIKLAMA İLE OLMASA
Tablomun aralığı B ile V sütunları bu sütunların içinden mesela alış dan örnek verecek olursam alışla ilgili olmayanları gizlemek gider yazıncada giderle ilgili olmayanları gizlemek önceki gizleyenleri göstermek istiyorsa ozaman şöyle mi olmalı bir veri yazınca b:v arasını gösterip gizlemesi gerekeni gizlese

şimdi anlaştık sanırım
B sütunu seçince tüm gizli sütunlar açılır
Yaptığınız girişlere göre belirlediğiniz sütunlar gizlenir otomatik
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B5:B65536")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "ALIŞ" Then
Range("F" & Target.Row & ":H" & Target.Row, "P" _
& Target.Row & ":U" & Target.Row).EntireColumn.Hidden = True
ElseIf Target = "GİDER" Then
Range("K" & Target.Row & ":O" & Target.Row).EntireColumn.Hidden = True
ElseIf Target = "SATIŞ" Then
Range("E" & Target.Row & ":E" & Target.Row, "P" & Target.Row & ":U" _
& Target.Row).EntireColumn.Hidden = True
ElseIf Target = "GELİR" Then
Range("E" & Target.Row & ":E" & Target.Row, "K" & Target.Row & ":O" _
& Target.Row).EntireColumn.Hidden = True
End If
End Sub
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B5:B65536")) Is Nothing Then Exit Sub
Cells.EntireColumn.Hidden = False
End Sub

Ilginiz için teşekkür ederim örnek dosya ekleyebilirmisiniz

İHSAN BEY EVET ENTER E BASTIĞIMDAN OLUYORMUŞ ANCAK BÖYLE OLMASA YANI BAŞKA TÜRLÜ YAZAMAM YOKSA ZOR OLACAK
BİRDE SADECE GİDER HARİÇ DİĞERLERİNİ YAZINCA YANLIŞ SÜTÜNLARI GİZLİYOR 1. MAZEJIMDAKİ SÜTUNLARIN DIŞINDAKİ LERDENDE GİZLİYOR

örnek alış yazıp entere basınca ilgili yerleri gizlese gider yazınca gizlileri iptal edip sonra ilgili yerleri gizlese bu şekilde devam etse mümkünmüdür her helda tam istediğimi anlatamadım birde c sütununda kırtasiye yazıyorsa s,t,u sütunlarını gözterse kırtasiyenin dışında bir şey yazıyorsa gizlese

farklı ısımlerın sonun artarak ılerleyen rakam koyma

arkadaslar ben yaklasık olarak 2000 kalem farklı urune numara olusturmam lazım. urunun sonunda rakamlar olmalı bunu hızlı bır sekılde nasıl yaparım. ornek asagıdadır yardımcı olursanız sevınırım

urun adı.001
urun adı.002
urun adı.003

gıbı

İHSAN BEY EVET ENTER E BASTIĞIMDAN OLUYORMUŞ ANCAK BÖYLE OLMASA YANI BAŞKA TÜRLÜ YAZAMAM YOKSA ZOR OLACAK
BİRDE SADECE GİDER HARİÇ DİĞERLERİNİ YAZINCA YANLIŞ SÜTÜNLARI GİZLİYOR 1. MAZEJIMDAKİ SÜTUNLARIN DIŞINDAKİ LERDENDE GİZLİYOR

örnek alış yazıp entere basınca ilgili yerleri gizlese gider yazınca gizlileri iptal edip sonra ilgili yerleri gizlese bu şekilde devam etse mümkünmüdür her helda tam istediğimi anlatamadım birde c sütununda kırtasiye yazıyorsa s,t,u sütunlarını gözterse kırtasiyenin dışında bir şey yazıyorsa gizlese

iyi de niye büyük harf yazıyorsunuz bilmiyor musunuz form kurallarına aykırı bu yaptığınız.
yaptığınız çok kötü ben size iyilik yapmaya çalışıyorum siz ise bana bağırmak anlamına gelen büyük harf kullanıyorsunuz. size yardım etmeyeceğim.

arkadaslar ben yaklasık olarak 2000 kalem farklı urune numara olusturmam lazım. urunun sonunda rakamlar olmalı bunu hızlı bır sekılde nasıl yaparım. ornek asagıdadır yardımcı olursanız sevınırım

urun adı.001
urun adı.002
urun adı.003

gıbı

sizin ise sorunuzun bu konu ile alakası nedir ben anlamadım. lütfen yeni konu açarak sorunuzu sorunuz

iysan bey yanlış anladınız ben bilmiyordum büyük harf meselesini özür dilerim

Geri