• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazıya göre satır gizlemek istiyorum

ekdeki satır gizleyen kodun çalışma sistemi şu şekilde olabilirmi

şu andaki şekli burdaki gibi yazıya göre ilgili satırdaki boş satırları gizliyor dIzi = Array("ALIŞ", "SATIŞ", "GELİR", "GİDER")
sUtun = Array(14, 17, 26, 30)

yeni olması gereken şu şekilde olabilrimi
a4 de alış yazınca 14. satırdaki filitrenin boş olan kutucuğundan işareti kaldırsa
sonra a4 de satış yazınca bütün filitreleri temizleyim 17. satırdaki boş satır kutucuğundan işareti kaldırsa sonra gelir bu şekide kodu düzenleye bilirmisiniz
yardımlarının için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son bölümü aşağıdaki gibi değiştirin.

'***********************Satı Gizle*****************************
Kod:
If Not Intersect(Target, Range("A4")) Is Nothing Then

Dim sOnsAt As Long, dIzi(), sUtun(), kAcinci, aLan As Range

Veri = UCase(Replace(Replace(Range("A4"), "i", "İ"), "ı", "I"))

If Target = "ALIŞ" Then Selection.AutoFilter Field:=13
    If Target = "SATIŞ" Then Range("A4").AutoFilter

sOnsAt = Cells.Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row
    dIzi = Array("ALIŞ", "SATIŞ", "GELİR", "GİDER")
    sUtun = Array(14, 17, 26, 30)

kAcinci = WorksheetFunction.Match(Veri, WorksheetFunction.Transpose(dIzi), 0)

Set aLan = Range(Cells(5, sUtun(kAcinci - 1)), Cells(sOnsAt, sUtun(kAcinci - 1)))

aLan.EntireRow.Hidden = False

On Error Resume Next
    aLan.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Hidden = True

End If
.

ömer hocam ilginiz için teşekkür ederim ancak herhalde isteğimi tam anlatamadım yanlış yapıyor makro
alış deyince bütün sütunlara filitre uyguluyor
satış ve gelir gider dede filitreyi kaldırıyor

istediğim şuanda satır gizliyor ya satır gizleme kodu çalışmasa yani satırı filtreden gizlemek istiyorum şu şekilde

a4 de alış yazınca alış tutarındaki filiştreden boş olanlar kutucuğundan işareti kaldırsa
sonra a4 ne yazarsak ilk önce bu filitreden filitreleri temizlese sonra dediğim gibi alıştaki gibi yapsa sonra ne yazarsak onun sütunundaki boş olalar kutucuğunundaki işareti kaldırsa

satır gizleme işlemini bu şek,lde filitre ile yapmak çünkü satır gizleme yapınca üsteki veriyi aşağıya çekince gizli satırlarada yazıyor filitre ile yapınca yazmıyor
yardımlarınız için teşekkürler

ömer hocam ilginiz için teşekkür ederim ancak yapmak istediğim olmadı önzeden satır hizliyordu bunun yerine yani satır gizleme işlemini filitre ile yapmak istiyorum yani satır gilmeme kdunu filitrele kodu ile değiştirmek istiyorum,

filitreleme koduda şu şekilde olması lazım a4 de veri yazınca çalışması satır gizlemede ki mantık yanı alış yazınca alış tutarından filitreden boş olnalar dan işareti kaldırmasını isityorum diğer satış gelir gider de aynı nacak filitrelemeden önce tablodaki bütün filitrelemeleri temizleyip ondan sonra ilgili yeri filitrelemesini istiyorum

yardımcı olabilirmisiniz

Geri