• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazıya göre satır gizlemek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
hocamlarım iyi günler ekdeki dosyada yazıya göre sütun gizliyor
aynı şekilde alış yazısı varken de satırları gizlemek istiyorum
alış yazınca diğer sütunları gizlediği özelliklerle beraber ek olarak satır gizleme işinide yapması

yapılacak alış yazınca "n" sütunundaki hücrelerden boş olan varsa o satırı gizlemesi satış yazınca "Q" gelir yazınca "z" gider yazınca "ad" sütunlarındaki hücrelerden boş olan varsa o satırı gizlemesini istiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

iyi günler hocalarım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
yapmak istediğim a4 hücresine alış satış gelişr gider yazınca sütunları gizleyen kod var ekdeki dosyada bu koda ilave olarak satırda gizletmek istiyorum

örnek alış yazınca gizlediği sütunlaral beraber ilave olarak da "n" sütununda boş satır varsa o satırı gizlemesi

Merhaba,

Cari sayfasına yazdığınız kodların En Sub satırından önce aşağıdaki kodları ekleyin.

Kod:
'***********************Satır Gizle*****************************
Dim sOnsAt As Long, dIzi(), sUtun(), kAcinci, aLan As Range

sOnsAt = Cells.Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row
dIzi = Array("ALIŞ", "SATIŞ", "GELİR", "GİDER")
sUtun = Array(14, 17, 26, 30)

kAcinci = WorksheetFunction.Match(Veri, WorksheetFunction.Transpose(dIzi), 0)

Set aLan = Range(Cells(5, sUtun(kAcinci - 1)), Cells(sOnsAt, sUtun(kAcinci - 1)))

aLan.EntireRow.Hidden = False

On Error Resume Next
aLan.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Hidden = True
.

ömer hocam ilginiz için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık istediğim oldu

ömer hocam şöyle bir durum var az önce tamam demiştim ancak
örnek satış yaparken kasayı yazınca hemen o satırı gizliyor gizlememesi lazım

ömer hocam siz nasıl yapmayı düşündünüz şu şekilde olsa o zaman cari sayfasını tıklayım açınca satır gizleme işini yapsa hem her veri yazdığımızda kod çalışmasa

A4 deki değer değişince kod çalışmayacak mı?

.

Şu haliyle A4 deki hücreyi değişince kod çalışıyor. Olmayan nedir?

diyelimki kasa veya herhangi bir satıra veri yazınca diyelimki a4 alış yazıyor kasayda bir şey yazdım alış tutarı boş olduğu için hemen o satırı gizliyor aslında gizlememesi lazım ya alış adedini yazınca alış tutarı boş olduğuna bakıp gizlemesi veya veri yazarken değilde bu cari sayfasını açınca satırları gizlemesi

ömer hocam a4 hücresine veri yazılınca çalışsa bu kod ozaman iyi olacak gibi o şekilde ayarlaya bilirmisiniz

Mustafa bey,

Şuan kodlar A4 deki doğrulamayı değiştirince çalışıyor.

Ben sizin sorularınızı maalesef anlayamıyorum.

hocam şu şekilde olsa satır gizleyen kod sadece a4 hücresine veri yazılınca çalışsa diğer hücrelere veri yazılınca çalışmasa dediğim gibi kasa sütunununa veri yazınca diğer yerdeki şartlar yani hücreler boş olursa gizle işlemi çalışıyor hücreler boş olunca onun için sadece a4 hücresine veri yazılınca kod çalışsa bu şekilde ayarlaya bilirmisiniz

hocam şu şekilde olsa satır gizleyen kod sadece a4 hücresine veri yazılınca çalışsa diğer hücrelere veri yazılınca çalışmasa dediğim gibi kasa sütunununa veri yazınca diğer yerdeki şartlar yani hücreler boş olursa gizle işlemi çalışıyor hücreler boş olunca onun için sadece a4 hücresine veri yazılınca kod çalışsa bu şekilde ayarlaya bilirmisiniz

Bu şekilde deneyin.

End Sub satırından önce yazarsınız.

Kod:
'***********************Satı Gizle*****************************
If Not Intersect(Target, Range("A4")) Is Nothing Then

Dim sOnsAt As Long, dIzi(), sUtun(), kAcinci, aLan As Range

Veri = UCase(Replace(Replace(Range("A4"), "i", "İ"), "ı", "I"))

sOnsAt = Cells.Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row
    dIzi = Array("ALIŞ", "SATIŞ", "GELİR", "GİDER")
    sUtun = Array(14, 17, 26, 30)

kAcinci = WorksheetFunction.Match(Veri, WorksheetFunction.Transpose(dIzi), 0)

Set aLan = Range(Cells(5, sUtun(kAcinci - 1)), Cells(sOnsAt, sUtun(kAcinci - 1)))

aLan.EntireRow.Hidden = False

On Error Resume Next
    aLan.SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Hidden = True

End If
.

Son düzenleme:
Kodu değiştirdim. Tekrar denermisiniz.

ömer hocam çok teşekkür ederim tamam gizliyor emeğinize sağlık

ömer hocam iyi çalışmalar
ekdeki dosyada 6. satır gizli
5. satırın açıklamasına bir veri yazdım bunu aşağıya doğru çektim
sonra satış yazınca a4 de 6. satırdada çektiğim açıklama var aslında gizli satıra yazmaması lazım yukarıdan çekince gizli satırda göstermemesi lazım bunu çözüverebilirmisiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selam,

4 satırtan başlayıp 6 satıra kadar çektiğinizde arada kalan 5 satırada yazar,

Ancak kopyalayıp tek tek seçip yapıştır diyebiliriz.

..

hocam ilginiz için teşekkür ederim ancak genel çekerek veya ctrl+" yaparak üsteki bilgiyi aşağıya aldığım için aradaki satıra yazamamasılazım bunu nasıl bir çözümü olabilir

o satırda filitre var satır gizleyen kod şu işlemi yapsa aslında oluyor mesela a4 de alış yazıp 14. satırdaki satırlardan boş olanları gizliyor kod bu şekilde filitredeki boş satırları göster kutucupundan işareti kaldırırsa yukarıdan çektiğimiz zaman gizli satırlara yazmıyor kodu bu şekilde ayarlaya bilirmisiniz

Geri