• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazınıp dikkat çekmesi beni uyarması

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhabalar

bu konuyla ilgili örnekler var ama benim istiğim gibi olmadı.ben bir sayfada yazan yazıyı diğer sayfada yanıp sönerek yazmasını istiyorum.ama sutundaki diğer kelimeler için değil sadece tek bir kelime için mesela "kötü referans" yazısı diğer sayfada sadece görünmesini yani beni uyarmasını istiyorum.makroyla,formülle de olabilir.koşullu biçimlendirmedeki simge ile yapmaya çalıştım ama pek olmadı yardımcı olumusunuz acabaa...

Ekli dosyalar

Kod:
Sub abcd()

For i = 5 To Range("c65536").End(3).Row
    If Cells(i, 3) = "KÖTÜ REFERANS" Then
    Cells(i, 3).Interior.Color = vbRed
End If
Next
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:05")
    Call abc
End Sub
Sub abc()

Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:03"), "abcd"
    Range("c:c").Interior.Color = vbWhite

End Sub

Yukrıdaki kodlar 5 sn de 1 renk olarak uyarı verir.

Modül'e koyalayın çalışır. :)
Ya da sayfaya commadbutton ekleyin çıkan Assing Makro ekranında NEW i tıklayın oraya yapıştırın. İlk eklemede otomatik çıkan end sun ve sub burtton_1clicki silin. daha nasıl anlatayım bilmiyorum.

merhabalar

bu konuyla ilgili örnekler var ama benim istiğim gibi olmadı.ben bir sayfada yazan yazıyı diğer sayfada yanıp sönerek yazmasını istiyorum.ama sutundaki diğer kelimeler için değil sadece tek bir kelime için mesela "kötü referans" yazısı diğer sayfada sadece görünmesini yani beni uyarmasını istiyorum.makroyla,formülle de olabilir.koşullu biçimlendirmedeki simge ile yapmaya çalıştım ama pek olmadı yardımcı olumusunuz acabaa...

Merhaba excelde bir hücrenin devamlı yanıp sönmesini sağlama dosyanızın arka kısmında devamlı bir işlemin çalışması anlamına gelir bunun yerine koşullu biçimlendirme ile yaparsanız KÖTÜ REFERANS yası olduğu anda rengini değiştirebilirsiniz buda size bulmanıda yardımcı olacaktır. Dosyanızda koşullu biçimlendirme ile ilgili örnekleme yaptım daha detaylı bilgi için sitede Koşullu Biçimlendirme yazıp aratırsanız örnek uygulamalar bulabilirsiniz.

Kontrol için C sutununda herhangi bir hücreye KÖTÜ REFERANS yazın.

Ekli dosyalar

hüseyin bey ben böyle yapıyorum ama böyle istemiyorum sayfa 2de kötü referans yazdığında direk yanıp sönmesini istiyorum.bu arada koşullu biçimlendirme yaparken simge şeklinde olanda olu ama normal renklenmiş görüneni istemiyorum..

hüseyin bey ben böyle yapıyorum ama böyle istemiyorum sayfa 2de kötü referans yazdığında direk yanıp sönmesini istiyorum.bu arada koşullu biçimlendirme yaparken simge şeklinde olanda olu ama normal renklenmiş görüneni istemiyorum..

Merhaba yapmak istediğiniz işlemi yapmanın bir yolu varmı bilmiyorum hücrenin yanıp sönmesi için arka planda kod çalışması gerekir bu işlemde sizin çalışmanızı etkiler ve dosyayı açtığınızda hiç bir işlem yapamassınız.

Geri