• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazılanı tamamlama

Excel Vers. ve Dili
xp tr
Merhabalar,
Gene bu forumdan bulduğum ve geliştirmeye çalıştığım bir stok dosyam var.

Dosyayı link ile ekleyeceğim. Yapmaya çalıştığım sistem ise stok giriş ve stok çıkış sayfalarında A sütununa kodları eklerken kodlar sayfasının A sütununu tarayarak yazmak istediğim kodu erken tanımasıdır. Mesela kc-009 kodundan 5 ölçü var ve ölçüler kodların sonunda ekli. kc-009 yazdığım zaman tüm kc-009 ile başlayan kodları bana çıkartmasıdır. http://ahsapticaret.com/ sitemde atama motoruna kc009 yazdığınızda ortaya çıkan gibi bir sistem yani. Bu gibi bir sistem mümkün müdür acaba???
Şimdiden herkese çok teşekkürler.
Saygılar,

Hayırlı akşamlar,
Bu işlemi VERİ DOĞRULAMA ile şu şekilde yapabilirsiniz.
Sonuç almak için adımları uygulayınız.
  • 2 Adet sayfa açınız.(Sayfa1,Sayfa2)
  • Sayfa2'ye A1 hücresinden itibaren datalarınızı(ürün kodu,barkod no vs. giriniz.
  • Bu verilerinizin bulunduğu aralığa Ad Tanımlaması uygulayınız (ad tanımlama ismi alan olsun)
  • Sayfa1 A1 hücresine
  • Veri doğrulama / liste seçimi
  • Formül çubuğuna ilgili formülü giriniz.
Kod:
=DOLAYLI("'Sayfa2'!A"&KAÇINCI(A1&"*";alan;0)&":A"&EĞERSAY(alan;A1&"*")+KAÇINCI(A1&"*";alan;0)-1)
Hücreye ABC yazdığınızda ilgili alandaki ürün kodları, barkod .. listelenecektir.

Son düzenleme:
http://www.dosya.tc/server28/zCyZDQ/STOKYEN_.xlsx.html Tekrar merhaba,
Dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama döngüsel başvuru hatası aldım. Ekte dosyam var. Stok giriş ve stok çıkış sayfalarında stok kodu yazarken kodlar sayfasından almasını istiyorum zira 10 hane olup son 3 karakteri farklı olan kodlar var ki bunlar arasında seçim yapabilmek istiyorum.

Sizin, ürün kodları AP1111 harf ile başlıyor.
Stoğunuza giriş yaparken 1111 şeklinde ürün kodu şeklinde giriş yapıyorsunuz.
Benim önerim bu gibi durumlarda işe yaramayacaktır.
Sizin istediğiniz şekilde bir fikrim yok.Diğer arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

1111 ile başlayan farklı AP1111 farklı gruplardır. Bir grup 1111 ile başlar 6350 olarak biter diğer grup AP1001 ile başlar AP1182 ile biter. Arada farklı ürün gruplarıda vardır.

Geri