• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazıcıyı otomatik seçmek

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
merhaba,

excel vba'da bir commandbutton aracılığıyla çıktı almak istiyorum ama kullandığım bilgisayara bağlı birden fazla yazıcı var. ben commandbutton'a basıldığında yazıcıyı otomatik seçip çıktı almak istiyorum. bunu nasıl halledebilirim?

Kod:
Private Sub PrintoutCommandButton_Click()

Workbooks.Open ("T:\ENGINEERING\ESN 695267 AD.xls"), UpdateLinks:=xlUpdateLinksAlways
[COLOR="Red"]'Yazıcı otomatik seçilsin[/COLOR]
ActiveWorkbook.Worksheets("1").PrintOut
ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False

End Sub

kullandığım bilgisayarda iki tane yazıcı var:
  1. Adobe PDF
  2. \\Serv01\KONICA Minolta C352/C300 PC PCL

bunlardan ikincisi varsayılan yazıcı ama ben oluşturacağım iki ayrı commandbutton'dan biriyle pdf oluşturmak, diğeriyle normal çıktı almak istiyorum. acaba otomatik yazıcı seçme kodunu nasıl yazabilirim?

ikinci sorum, bu şekilde çıktı alırken, çıktısı açılan sayfanın arka planda açıldığı gözüküyor. bunun gözükmesini engelleyecek herhangi bir kod var mıdır? yani, aynı işlem yapılsın ama kullanıcı görmesin, arka planda çalışsın dosya istiyorum. mümkün müdür?

şimdiden teşekkürler.

Aslında ilgili link de dahil olmak üzere birçok sayfayı inceledim ama ne yazarsam yazayım "\\Serv01\KONICA Minolta C352/C300 PC PCL" isimli yazıcıdan çıktı alamadım. Sebebi ne olabilir?

Selamlar,

Bahsettiğiniz yazıcıyı varsayılan yazıcı olarak ayarladıktan sonra aşağıdaki kodu çalıştırıp tam yolunu öğrenin. Daha sonra bu yolu aynen kod içine yazın ve deneyin.

Kod:
Option Explicit

Sub AKTİF_YAZICI_YOLU()
    MsgBox ActivePrinter
End Sub

çok teşekkür ederim, bu sefer oldu. bir de şeyi soracaktım, ilgili sayfa yazdırılırken açmadan yazdırmanın bir yolu var mıdır? ya da açılsa bile kullanıcı açıldığını görmesin, arka planda çalışsın istiyorum. bu mümkün müdür?

Geri