• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazici Belİrleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ARKADAŞLAR ELİMDE BİR TABLO VAR SONUCUNU GETİREMEDİM:???:
UMARIM İLGİLENİRSİNİZ:yardim:

İyi akşamlar kuşak,

Sorunuzu yanlıs anlamadıysam eğer aşagıdaki kod ile bağlı oldugunuz print seçeneklerini size gösterir.

Örneği inceleyiniz.

Umarım İşinizi Görür.

Son düzenleme:
yazici belirleme

denedim hata verdi
yazıcı lokasyonunu bir hücreyere yazıp denedim (\\m52\epsontm-:) denedim fakat daha önceden windows üzerinde varsayılan olarak atadığım için sürekli o yazıcı üzerinden yazdırıyor. Ne kadar print ile ilgili olan kod varsa yazdım bir türlü olmadı

yazdırmak istediğimiz yazıcının lokasyonu bir hücreye yazıp o şekilde yazdıran bir kod var mı??:???:

Aşağıdaki kodu deneyebilirmisiniz?

Kod:
Sub Yazdır()
'MyPrinter="\\10.238.153.65\hp officejet 5500 series on Ne03:"
MyPrinter=[b][a1][/b]
'ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$AT$71"
Application.ActivePrinter =MyPrinter
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, ActivePrinter:=_
MyPrinter, Collate:=True
End Sub

olmadıııı :(

çok teşekkür ettim ilgilendiğiniz için ama yine varsayılan olarak atadığım yazıcıdan yazdırıyorum. komple kaldıracam bu yazıcıların hepsini. Neyse manuel yazdırmaya devam:dusun: :(

tekrar ilgilendiğiniz için teşekkür ettim

Normalde yazdığım kodların çalışması gerekiyor.

Makro kaydetme yöntemi ile yazıcının tam adresini bulup, bunu olduğu gibi A1 hücresine yazın.

Sonra makroyu çalıştırın.

işte buuu
ellerinize sağlık
çok işime yarıyacak sorun yazıcı lokasyonunun yanlış yazılmasından kaynaklanıyomuş gerçekten

Yanlıs anlamanızı istemiyorum ama vermiş oldugum ornek neden işinize yaramadı tam anlayamadım.

Ama sonucta Sn.ripek'in önerdiği çözümün işinize yaradıgına sevindim.

Sİzde YanliŞ Anlmayin. Aslinda FormÜlÜnÜz DoĞru. YanliŞ Olan Yazici Adini YanliŞ Gİrmemdİ.sorun Benden Kaynaklaniyo Yanİ. SevİndİĞİm Konu Macro Kayit Etme Fonksİyonunu UnutmuŞ Olmamdi. Daha Önceden Kodlari Hep Elden Yaziyodum. Bu Da Benİm Zamanimi Aliyodu. Asil SevİndİĞİm Konu Buydu.

Sayın Recep İpek, çok teşekkürler.

Geri