• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazı tipi rengi otomatik değiştikçe filtre çalışsın

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
A1 Hücresi web’den veri çekilen hücre , A1 Hücresi 0> büyük olduğunda yazı tipi rengi yeşil, 0< küçük olduğunda ise yazı tipi rengi kırmızı olacak şekilde koşullu biçimlendirilmiştir. Buraya kadar sorun yok.
A1 hücresinin bulunduğu sütunda yaklaşık 1000 satırlık yazı tipi rengi kırmızı ve yeşil olan veriler var, benim istediğim A1 Hücresi otomatik değiştikçe yazı tipi rengine göre filtrenin otomatik olarak çalışmasını sağlayacak makro veya kod oluşturmak. Ayrıca bu kod aynı sayfada B1-C1-D1-E1-F1… sütununda bulunan veriler içinde aynı anda kullanılması lazım ( Ben her seferinde değer değiştikçe bu hücreleri manuel olarak rengine göre filtre yapıyorum. Excel 2007 ) Bu imkanı verdiği için http://www.excel.web.tr ‘ye çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Merhaba.

Sorunuzu, cevabımın altındaki açıklamaları okuyarak,
bir örnek belge ile desteklerseniz daha hızlı ve net cevap alacağınızı düşünüyorum.
.

Hangi sütunda renk filtresi istiyorsunuz acaba?

Sayın Ömer BARAN örnekteki E ve H sütununa otomatik filtre gerekiyor...teşekkürler

Tekrar merhaba.

Alt taraftan web serisi sayfasının adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
açılan VBA ekranının sağ tarafındaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.

Kırmızı renklendirdğim sayı karşılaştırma sayfasında A sütunundan itibaren kaçıncı sütunda filtre istediğinizi belirtiyor.
Şu anda 5 (E sütunu) ve 8 (H sütunu) şeklinde.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [K629]) Is Nothing Then Exit Sub
Dim k As Worksheet: Set k = Sheets("karşılaştırma")
    k.Range("A:BA").AutoFilter Field:=5: k.Range("A:BA").AutoFilter Field:=8
If k.Cells(1, 5) < 0 Then
    k.Range("A:BA").AutoFilter Field:=5, Criteria1:=[COLOR="Red"]255[/COLOR], Operator:=xlFilterFontColor [COLOR="red"]'kırmızı[/COLOR]
Else
    k.Range("A:BA").AutoFilter Field:=5, Criteria1:=[COLOR="SeaGreen"]5287936[/COLOR], Operator:=xlFilterFontColor [COLOR="SeaGreen"]'yeşil[/COLOR]
End If
If k.Cells(1, 8) < 0 Then
    k.Range("A:BA").AutoFilter Field:=8, Criteria1:=[COLOR="red"]255[/COLOR], Operator:=xlFilterFontColor [COLOR="Red"]'kırmızı[/COLOR]
Else
    k.Range("A:BA").AutoFilter Field:=8, Criteria1:=[COLOR="seagreen"]5287936[/COLOR], Operator:=xlFilterFontColor [COLOR="seagreen"]'yeşil[/COLOR]
End If
End Sub[/FONT]

Son düzenleme:
Sayın Ömer BARAN filtre bende çalışmadı... ayrıca E1 ve H1 deki hücreler web'den çekilen veriler ile devamlı olarak renk değiştirmekte...sabit kırmızı veya yeşil olarak kalmamaktadır. E1 ve H1 hücresinin deki yazı tipi rengine göre sütunda filtre yapması lazım... ayrıca kodu web verisine yazmayı anlamadım bizim filtremiz karşılaştırma sayfasında ! (Her iki sayfaya da kodu denedim fakat sadece renge göre sıralama gibi bir şey yaptı ). zahmet olmaz ise eğer kodu çalışma üzerinden ekleyerek gösterebilirmisiniz... Kolay gelsin

Koşullu biçimlendirme ile yazının aldığı renge göre değil, Koşullu biçimlendirmenin koşullarına göre (>0 ve 0<) filtreleme yaparsanız.

ilginiz için teşekkür çok ederim alicimri;
Tamam bana koşullu biçimlendirmede H1 değeri 0'dan küçük ise H2-H1018 sütununde bulunan 0'dan küçük değerleri filtre eden bir formülü gösterebilirseniz minnettar olacağım ...teşekkürler

Tekrar merhaba.
Yukarıdaki cevabı güncellerim, sayfayı yenileyerek tekrar kontrol edin.

karşılaştırma sekmesinin kod sayfasına yapıştırın
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Range("h1") < 0 Then Range("A:H").AutoFilter Field:=8, Criteria1:="<0", Operator:=xlAnd
End Sub

Sayın alicimri Eğer H1<0 ise H2:H1018 sütünunda 0'dan < değerleri filtrelemesi gerekiyor.

gönderdiğim ekli dosyayı incelediyseniz eğer E1 ve H1 hücresini aynı tablo üzerinde filtre etmem gerekiyor... Ben herhalde derdimi anlatamadım :(

Önceki kodu güncellemiştim, tekrar kontrol edip dener misiniz?

Sayın Ömer BARAN kod çalışıyor fakat sayfa kaydırma çubugu kaybolmuş :) bir kaç veri üzerinde test edip tekrardan dönüş yapacağım çok teşekkürler kolay gelsin...

Sayın alicimri ilginiz icin çok teşekürler kolay gelsin...

Excel seçenekleri->gelişmiş menüsünden sayfa sekmeleri ve kaydırma çubuğunu görünür kılabilirsiniz.

ayrıca sayın Ömer BARAN bu kodu eklenecek diğer sütunlara nasıl çoğaltırız... Field:=5, Field:=8, Field:=11, vb. değişiklikler haricinde neler yapmam lazım

Geri