• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazı rengi kırmızı olan satırlar için uyarı vermek

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Giriş toplam ve çıkış toplam sütünundaki hücrelerde, koşullu biçimlendirme ile giren yada çıkan miktarın kdv dahil çarpımı yanlış ise yazı rengi kırmızı olmakta; Benim burada istediğim sayfayı açtığımda yukarıdaki örnekte olduğu hata durumunda yazı rengi kırmızı olan satırlara göre 3. sıra noda hata var, yada 7.sıra noda hata var mesajı vermesi.Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ilginize çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla

Ekli dosyalar

Örneğin L6 hücresine aşağıdaki formülü yazıp, aşağı doğru kopyalayın:
Kod:
=EĞER(VE(I6="";J6="");"";EĞER(YUVARLA(H6*EĞER(J6="";E6;F6);4)<>EĞER(J6="";I6;J6);C6&". Sıra noda hata var";""))

Merhaba;
Sayın YUSUF44 ilginize çok teşekkür ederim, Ben açıklamda da belirttiğim gibi sayfa açıldığında msgbox ile uyarı vermesi,

Tasarladığınız mantığı sağlıklı görmüyorum, yani, iyi sonuç almak için düzgün bir mantık olarak görmüyorum kanaatimce. Onun yerine Formül kullanabilirsiniz, Veri Doğrulamayı kullanabilirsiniz Sayı Formatlarından faydalanabilirsiniz, birde, anında Uyarı Mesajı verse mantıklı olmaz mı?, niye sayfa açıldıktan sonra Uyarı Mesajı versin?

Merhaba;
Sayın Seyit Hocam, işin aslı şu, UserForm Üzerinden bu sayfaya veri aktarma düğmesinin altına bu kodu yapıştırmak istiyorum, Kullanıcı zaman zaman doğrudan kiler sayfasına girerek , girdiği veri satırını komple siliyor yada kafasınca düzeltme yapıyor, (buna engel olamıyorum), Olay böyle, Basit örnekle anlatmak için sayfa açılınca demiştim, ana dosyayı eklemek isterim ama biraz büyük ,(7 MB Tabildot Programı. )

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Dim X As Long, Mesaj As String, Veri1, Veri2

For X = 6 To Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
        Veri1 = WorksheetFunction.Round(Cells(X, "H") * Cells(X, "E"), 4) <> WorksheetFunction.Round(Cells(X, "I"), 4)
        Veri2 = WorksheetFunction.Round(Cells(X, "H") * Cells(X, "F"), 4) <> WorksheetFunction.Round(Cells(X, "J"), 4)
        If Veri1 = True Or Veri2 = True Then
            Mesaj = Mesaj & Chr(10) & Cells(X, "C") & ". Sıra No Hatalı"
        End If
    Next

If Mesaj <> "" Then
        MsgBox Mesaj, vbCritical
    End If
End Sub

Merhaba;
Korhan Hocam İlginize teşekkür ederim, kodları sayfa açılışına ekledim, ancak 3,5,7,8,9,10 nolu satırlarda hata var mesajı veriyor, oysa yalnızca 3 ve 7 sıra nolu satırlarda hata var demesi lazım, rica etsem tekrar bakabilirmisiniz acaba,

Son düzenleme:
Merhaba,

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim.

Yalnız eklediğiniz örnek dosyada 8-9-10 satırlarda hem giriş hemde çıkış alanlarında değerler var. Fakat aynı satırların tutar bölümlerinde sadece çıkış bölümlerinde değerler var. Sanırım bu satırların düzelmesi gerekiyor. Yada farklı bir durum varsa belirtirseniz kodu revize ederim.

Merhaba,
Korhan Hocam yazmış olduğunuz kod doğru çalışıyor, hata benim örnek dosyamdaki tutarları UserFormdan sayı olarak aktarmamadan geliyormuş. CDbl ile sayıları aktardım, problem çözüldü,İlginize çok teşekkür ederim. İşleriniz kolay gelsin.

Geri