• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma makrosu konusunda yardım talep ediyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 07 Osman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba sayın forum üyeleri,

Belki sizler için çok basit bir konudur ama epey bir deneme yapmama rağmen beceremedim.

Elimde şöyle bir kod var;

Private Sub CommandButton1_Click()
Range("L9:R28").PrintOut Copies:=1
End Sub

Bu şekilde kodda belirtilen alanın çıktısını command buton sayesinde alabiliyorum. Ancak istediğim kopya sayısı orada yazan Copies:=1 değilde örneğin A1 hücresine yazdığım rakam kadar olsun. Bunu nasıl yapabilirim.

Merhaba.

A1 hücresine mutlaka sayı yazıacağı varsayılırsa 1 yerine [A1].Value yazmanızın yeterli olması lazım.

Hata vermemesi gerekir.
Hatalı haliyle, özel bilgi içermeyecek şekilde belgenizin bir kopyasını ekleyin, kontrol edeyim.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Tekrar merhaba.

Ms. Excel ile ilgilenen birinin daha dikkatli olmasını beklerdim doğrusu.

Herneyse, belgedeki kod'da iki sorun var; birincisi = işaretini de silmişsiniz, ikincisi adet bilgisi A1'de değil E1 hücresinde.

Yani Range("L9:R28").PrintOut Copies:=[E1].Value şeklinde kullanmalısınız.
.

Öncelikle özür dilerim, ve teşekkür ederim. Masamda iki bilgisayar var birinden kontrol ediyor diğerinden de yazı yazmaya çalışırken bir karışıklık oldu. Yok aslında, = sildiğimin farkında olmayarak orada her ne kadar E1 hücresinde yazılı olsa da A1 de de denemiştim. Ama eşittiri sildiğimi siz deyince farkettim. Kusura bakmayın. Tekrardan teşekkür ederim.

Geri