• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Komutu sonrası Başka veriyi otomatik olarak işlemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan u.L.a.s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Excel bir dökümanda bir makbuz şablonum mevcut. Bu makbuz şablonumda her seferinde değiştirdiğim 2 tane sabit alan var. bir tanesi adres alanı bir taneside demirbaş numara alanı. Adres alanı ekteki listede göründüğü gibi B8 hücresidir. Demirbaş Numara alanı ise F13 hücresidir. Bu hücreleri her yazdırma sonrası 2. shette bulunan A sütunu ve B sütunundaki alt alta verileri yazıp tekrar yazdırma işlemi yapmaktayım.

Bu veriyi alma işlemini her yazdırma sonra bir alt satıra geçmek suretiyle 2. sheetteki veriyi alıp 1. shette ki makbuz şablonuma işleme şansım var mıdır.

Yani ilk olarak Makbuzumda Sheet1 de B8 hücresinde sheet2 de bulunan A2 verisi ile Sheet1 de F13 hücresine sheet2 de bulunan B2 verisi işlenecektir. yazdırma işlemini yaptıktan sonra Sheet1 de B8 hücresine Sheet2 deki A3 verisi Sheet1 deki F13 hücresine ise B3 verisi otomatik gelmelidir. her yazdırma sonrası bu işlem sırayla tekrar etmelidir.

Sheet1
s1.png

Sheet2
s2.png

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

- Eklediğiniz resimler gözükmemektedir.

@ZorBey_ Buradaki dosyayı indiremiyorum ücretli üyelik gerektiriyor.

@Tasarım görünmeyen resimleri tekrar yüklüyorum

Sheet1
s1.png

Sheet2
s2.png

Birde bu konu altından şunuda sormak istiyorum. kendimce bir şeyler yapayım istedim soruyu sormuşken.
ve Excel e bir buton koydum bu butona yazdır komutunu ekledim.
Fakat butona tıklayınca aşağıdaki gibi bir hata almaktayım. Bu hatayı nasıl aşabilirim

Çıkan hata : Cannot run the macro 'Yazdırma.xlsx!Button1_Click'. The macro may not be availeble in this workbook or all macros may be disabled.

Excel versiyon 2010 dur. İngilizce sürümdür.

hata.png

Son düzenleme:
Geri