- Excel Vers. ve Dili
- Office 2003
Değerli hocalarım herkese hayırlı akşamlar.
Bir çalışmamda kullanmak üzere bir çalışma sayfam var. Bu çalışma sayfama bir veri deposundan makro ile istediğim bilgiler getirilmekte ve makro ile yazdırmaktayım. Hücre aralıklarım B6 ve J hücresinden aşayıya doğru veri gelmektedir. Bu veriler bazen 1000 adet bazen 100 adet olabiliyor, Bazende 20 satır olabiliyor. Ben yazdır makromun içerisine nasıl bir makro bulnalıyımki veri getirme işleminden sonra yazdıracağım yazdırma alanı B6;J.. de bulunan dolu hücreleri yazdırma alanı belirlesin ve yazdırabilsin
Yazdırma makrosunu aşağıya ekliyorum ilginizede çok teşekkür ederim
Private Sub CommandButton2_Click() 'YAZDIR
son = [B65536].End(3).Row
If son < 62 Then
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$B$6:$J$" & son
With ActiveSheet.PageSetup
.Zoom = False
End With
ActiveSheet.PrintOut
Else
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$B$6:$J$"
.Zoom = 85
End With
ActiveSheet.PrintOut
End If
MsgBox "İşlem TAMAM.", vbInformation
End Sub
Bir çalışmamda kullanmak üzere bir çalışma sayfam var. Bu çalışma sayfama bir veri deposundan makro ile istediğim bilgiler getirilmekte ve makro ile yazdırmaktayım. Hücre aralıklarım B6 ve J hücresinden aşayıya doğru veri gelmektedir. Bu veriler bazen 1000 adet bazen 100 adet olabiliyor, Bazende 20 satır olabiliyor. Ben yazdır makromun içerisine nasıl bir makro bulnalıyımki veri getirme işleminden sonra yazdıracağım yazdırma alanı B6;J.. de bulunan dolu hücreleri yazdırma alanı belirlesin ve yazdırabilsin
Yazdırma makrosunu aşağıya ekliyorum ilginizede çok teşekkür ederim
Private Sub CommandButton2_Click() 'YAZDIR
son = [B65536].End(3).Row
If son < 62 Then
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$B$6:$J$" & son
.Zoom = False
End With
ActiveSheet.PrintOut
Else
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$B$6:$J$"