• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Alanı ve Sayfasını belirlemek

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar Elimde ANASAYFA, LISTE, RAPOR, CİNSİ, MİKTAR ve VERI sayfalarından oluşan bir excel çalışma kitabım var. Bu safalarda da yaklaşım A1 : M1000 arasında verilerim var. Sizden istediğim yardım.
ANASAYFA ya bir buton koyarak, o butan tıkladığım zaman karşıma hangi sayfayı yazdıracağım çıksın ve çıkan sayfanın da A1 den M1000 kadar olan aralıklardan hangi sayfaları yazdıracağımı ben belirleyebileyim, örnek olarak Yazdır butonuna tıkladığım zaman karşıma çıkan seçeneklerden MiKTAR safasını seçeyim ve burdan yadıracağım sayfa miktarını belirleyebileyim. Yanlış anlışmamaya mahal vermemek için MİKTAR sayfasından kopya olarak değil A1 : M1000 arasında yaklaşık 20 sayfadan oluşuyor. Yani butondan MİKTAR sekmesini seçeyim oradanda 3'üncü sayfa ile 5'inci sayfa arasını yazdırabileyim veya farklı sayfaları yazdırabileyim. Yardımlarınız bekliyorum inş.

Örnek dosya eklerseniz,daha çabuk yardım alabilirsiniz.:cool:

örnek dosya gönderiyorum.

Yazdırma Alanı Sayfasını belirlemek

Arkadaşlar Elimde ANASAYFA, LISTE, RAPOR, CİNSİ, MİKTAR ve VERI sayfalarından oluşan bir excel çalışma kitabım var. Bu safalarda da yaklaşım A1 : G1000 arasında verilerim var. Sizden istediğim yardım.
ANASAYFA ya bir buton koyarak, o butan tıkladığım zaman karşıma hangi sayfayı yazdıracağım çıksın ve çıkan sayfanın da A1 den G1000 kadar olan aralıklardan hangi sayfaları yazdıracağımı ben belirleyebileyim, örnek olarak Yazdır butonuna tıkladığım zaman karşıma çıkan seçeneklerden MiKTAR safasını seçeyim ve burdan yadıracağım sayfa miktarını belirleyebileyim. Yanlış anlışmamaya mahal vermemek için MİKTAR sayfasından kopya olarak değil A1 : G1000 arasında yaklaşık 20 sayfadan oluşuyor. Yani butondan MİKTAR sekmesini seçeyim oradanda 3'üncü sayfa ile 5'inci sayfa arasını yazdırabileyim veya farklı sayfaları yazdırabileyim. Yardımlarınız bekliyorum inş.

Ekli dosyalar

Yardım edecek üstad yokmu

Ekteki örnek dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Korhan bey çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi ancak açılan pencerede yazdır butonuna tıkladıktan sonra pencere kaybolabilir mi.

Yazdır butonu kod satırı sonuna aşağıdaki satırı ekleyin.

Kod:
Unload Me

Korhanbey yazdım ama hata veriyor. Kodu kabul etmiyor. Yada ben bir hata yapıyorum, olmadı.

Formun üzerindeki butona ait kodu aşağıdaki gibi değiştirip deneyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    If ComboBox1 = "" Then
        MsgBox "Lütfen sayfa seçimi yapınız!", vbCritical
        ComboBox1.SetFocus
        Exit Sub
    End If

If TextBox1 = "" Then
        MsgBox "Lütfen ilk sayfa numarasını giriniz!", vbCritical
        TextBox1.SetFocus
        Exit Sub
    End If

If TextBox2 = "" Then
        MsgBox "Lütfen son sayfa numarasını giriniz!", vbCritical
        TextBox2.SetFocus
        Exit Sub
    End If

If TextBox1 > TextBox2 Then
        MsgBox "İlk sayfa numarası son sayfa numarasından büyük olamaz! Lütfen kontrol ediniz!", vbCritical
        TextBox1 = ""
        TextBox2 = ""
        TextBox1.SetFocus
        Exit Sub
    End If

Sheets(ComboBox1.Text).PrintOut From:=Val(TextBox1), To:=Val(TextBox2), Copies:=Val(TextBox3)

[COLOR="Red"]Unload Me[/COLOR]
End Sub

Korhan bey çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık

Geri