• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Alanı Sorunu

leonadies

Excel Derya Deniz Bizde Kulaç Atmaya Çalışıyoruz:)
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR 64 Bit Windows
Üstadlar Merhaba,

Bir yazdırma makrom var. Butona basınca yazdırma alanında H:H Sütunu son dolu hücreyi bulup yazdırma alanı içine alsın istiyorum. H:H sütunu H1000e kadar uzanıyor ancak bazen son veri H125 bazen H30 vb değişken oluyor. aşağıya doğru devam eden hücreler ise; Eğer formülü uygulanmış durumda ve boş formül sonucu veriyor.
Sorun olan ise şu sistem eğer formülünün boş cevabı verdiği kısmı dolu kabul ediyor. yazdırma alanına uyguladığım bu formülün neresinde hata var? Bu arada H:H sütunu komple kenar çizgisi iceriyor. Belki sorun bundan da olabilir bilmiyorum?
Çalışmama örnek bir ek ekledim.

Kod:
=DOLAYLI("A1:"&ADRES(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(RAPOR!$H:$H);BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(RAPOR!$1:$1)+1))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Örnek belgenize göre; formül içermeyen sütun olan A sütununa göre formül oluşturabilirsiniz.
Formülünüzdeki $H:$H yerine, $A:$A yazmanız yeterli olur.
.

Ömer bey
Calismamda A:A sutunuda ayni sekilde formül icermekte. Hizlica farkli bir ornek olusturayim demistim. Boyle bir öneri gelecegini dusunemedim.
Su halde baska bir oneriniz olur mu ?

Tekrar merhaba.

Aşağıdaki şekilde de sonuç alabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("A1:"&ADRES([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($H:$H<>"")*1);[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($1:$1<>"")*1);4))

Geri