• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma Alanı Belirleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mtaha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle herkese kolay gelsin..

Excel'de hazırlanmış bir tablom var. Bu tablonun boyutları çok büyük. Aslında birkaç tablonun birleşmesinden oluşan bir tablo.

Tablonun tamamını yazdırmak istediğimde 7x4 sayfa oluyor. Yani 7 aşağı 4 sağa sayfa var.

Benim istediğim yazdırma sayfalarını tek tek belirleyebilmek. Belirlediğimde de Sayfa Sonu Önizlemede hepsini görebilmek.

Ayrıca Her sayfaya farklı yükseklik ve genişlik verebilmek istiyorum. Yani birbirlerinden bağımsız olsun istiyorum.

Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

İyi Çalışmalar

görünüm sayfa sonu önizleme ye bastınya daha sonra araç çubuklarının arasında bir yüzde ornı gösteren yer var üzerine gelince yakınlaştır diye yazı çıkar. işte onu istediğin küçüklüğe getir sonra mavi çizgilerle belirlenmiş sayfa sınırlarını mausunla oynatarak istediğin sayfa aralıklarını kendin oluştur. daha sonra baskı önizlemeden kenar boşluklarını vs ayarlarsın sayfa menüsünden
ayarlar menüsünden ortada diyorki normal boyuta göre % kaç olsun diyor. ordanda tam sayfaya sığacak şekilde ayarla işte. kolay gelsin

Teşekkürler..

Fakat önerinizde Alt alta olan bütün sayfalar aynı genişlikte, yan yana olan sayfalarda aynı yükseklikte oluyor... Ben Sayfalar birbirinden bağımsız ebatlarda olabilsin istiyorum..

özel verileriniz varsa değiştirip bir örnek dosya koyabilirmisiniz. bende çok çok iyi sayılmam ama elimden geldiğince yardım edebilirim sanırım.

Ekteki dosya..

Yazdırma alanlarını Sayfa Sayfa seçebilmek istiyorum..

Ekli dosyalar

Sayın Taha benim sınırlı bilgime dayanarak örnekte koyduğunuz şekilde sayfaların çeşitli bölgelerinden yazdırılabilir sayfalar almanın tek yolu olabilir. sayfanızı açın ctrl ye basılı olarak mausun imleci ile ilk sayfanızın aralığını seçin daha sonra hala ctrl ye basılı vaziyetteyken diğer sayfalarınızın olduğu alanlarıda ayrı ayrı seçin bu şekilde seçtiğiniz alanların hepsi ayrı ayrı mavi olacaktır. daha sonra dosya menüsü altında yazdırma alanı > yazdırma alanı belirle derseniz sadece sizin seçtiğiniz alanlar yazdırılacaktır kolay gelsin :)

Ekli dosyalar

Sayın Taha benim sınırlı bilgime dayanarak örnekte koyduğunuz şekilde sayfaların çeşitli bölgelerinden yazdırılabilir sayfalar almanın tek yolu olabilir. sayfanızı açın ctrl ye basılı olarak mausun imleci ile ilk sayfanızın aralığını seçin daha sonra hala ctrl ye basılı vaziyetteyken diğer sayfalarınızın olduğu alanlarıda ayrı ayrı seçin bu şekilde seçtiğiniz alanların hepsi ayrı ayrı mavi olacaktır. daha sonra dosya menüsü altında yazdırma alanı > yazdırma alanı belirle derseniz sadece sizin seçtiğiniz alanlar yazdırılacaktır kolay gelsin :)

Sağolun ama bu da tam olarak çözüm değil.. Soruyu yanlıuş tanımlamışım..

merhaba
şöyle bir kod kullanabilirsiniz.
inputbox ile yazdıracağınız alanın sınırlarını belirleyin, mesela a1:g30
bu alanda satır yüksekliği ve sütun genişliğini daha önceden belirleyebilirsiniz.
üzerinde çalışmak gerekebilir, bir deneyiniz.

Kod:
Sub yazdırma_alanı()
On Error GoTo dip
alan = InputBox("Yazdırma Alanını Giriniz:", "Yazdırma Alanını Belirle")
Range(alan).Select
Selection.RowHeight = 20
Selection.ColumnWidth = 10
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = alan
dip:
End Sub

yazdırma alanı belirlme

merhabalar
benim sorunum yazdırma alanı ili ilgili ekte göndermiş oldugum sayfada sarı renkle olan 4 buyuk kutuyu 1 sayfada çıkarmak, aynı şekilde kırmızı kutu ve altındaki verileri 1 sayfada 4 tane gözücek sekilde ayarlamamız münkün mü? kısacası yazdır dediğimizde o sayfadaki bilgileri 1 sayafa 4 kutu olacak şekilde yazdırmzmız münkün mi?

yardımlarınız için tesekur ederiz.

Ekli dosyalar

Geri