- Excel Vers. ve Dili
- türkçe
Private Sub CommandButton1_Click()
If CheckBox1 = True Then
Sheets("BAŞVURU1").PrintPreview
ElseIf CheckBox2 = True Then
Sheets("BAŞVURU2").PrintPreview
ElseIf CheckBox3 = True Then
Sheets("BAŞVURU3").PrintPreview
End If
End Sub
-----------------------------------
Private Sub UserForm_Activate()
CheckBox1.Value = True
End Sub
arkadaşlar merhaba.ben userforma 3 tane checkbox koydum.bunlarla başvuru formu yazdırıyorum.BAŞVURU1 checkbox'ını mecbur işaretlenmiş hale getirdim.BAŞVURU1 her yazdırmada mecburen çıkacak.ayrıca diğerlerinden hangisi işaretliyse onu da beraber yazdırmak istiyorum.fakat öncelikle önizleme açılsın istiyorum.bunu bir ölçüde başardım.yazdır butonuna bastığımda önizlemeler açılıyor ve istersem yazdırabiliyorum.ama çarpıya tıkladığımda sayfa kilitleniyor ve geri çıkamıyorum.mecburen programı kapatıyorum.istediğim şu ki yazdıra bastığımda önizleme açılsın ve ardından userform otomatik kapansın.teşekkür ederim.
If CheckBox1 = True Then
Sheets("BAŞVURU1").PrintPreview
ElseIf CheckBox2 = True Then
Sheets("BAŞVURU2").PrintPreview
ElseIf CheckBox3 = True Then
Sheets("BAŞVURU3").PrintPreview
End If
End Sub
Private Sub UserForm_Activate()
CheckBox1.Value = True
End Sub
arkadaşlar merhaba.ben userforma 3 tane checkbox koydum.bunlarla başvuru formu yazdırıyorum.BAŞVURU1 checkbox'ını mecbur işaretlenmiş hale getirdim.BAŞVURU1 her yazdırmada mecburen çıkacak.ayrıca diğerlerinden hangisi işaretliyse onu da beraber yazdırmak istiyorum.fakat öncelikle önizleme açılsın istiyorum.bunu bir ölçüde başardım.yazdır butonuna bastığımda önizlemeler açılıyor ve istersem yazdırabiliyorum.ama çarpıya tıkladığımda sayfa kilitleniyor ve geri çıkamıyorum.mecburen programı kapatıyorum.istediğim şu ki yazdıra bastığımda önizleme açılsın ve ardından userform otomatik kapansın.teşekkür ederim.