• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdır ve kaydet nasıl başarırım ?

Kaydet yada aç penceresi açılsın

Merhabalar,

Makrolar ve formüllerle donatılmış sürekli ve tamamen user formlar üzerinden kullandığım bir excel dosyam var.Ancak excel dosyam başkası tarafından oluşturulduğu için isteklerimi tam anlamıyla karşılamıyor tabii. Şimdi sorum şu;

Aşağıdaki kodlar bir butona atanmış ve basınca bir sayfanın belli bir bölümünü yazdırıyor. Ancak yazdırılan kısmın bazı yerlerini yazıcıdan çıktı almadan düzenlemem gerekiyor. Bunu sayfa içinde yapmam olanaksız çünkü çok karışık ve kapsamlı bir dosya ve sadece user form üzerinden çalışılıyor, excel kısmı görünmüyor sadece makroları devre dışı bırakırsam sayfalara ulaşabiliyorum. Onun için, hani olurya bazı online web uygulamalarında html olarak doldurmuş olduğunuz formu yazdır deyince aç veya kaydet butonu çıkar, aç dersiniz dosya word yada excel formatında açılır, tarihi, ismi değiştirir sonra da yazdırısınız. İşte amacım bu. Bu butona bağlı yazdırma alanını, o butona basınca direk yazıcıya vermesin, word veya excel ortamında açsın ben bir iki değişiklik sonrası yazdırayım.

Aşağıdaki kodlara nasıl bir ekleme yapayım ki bu dileğim gerçekleşsin ?

Private Sub CommandButton6_Click()
Cevap = MsgBox(" Birinci Liste ve Yazılarını Yazdırmak İstiyormusunuz? ", vbYesNo, " Yazdırma Bilgi ")
If Cevap = 6 Then
Range("AN61").ClearContents
Range("AL1:AS67").PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Range("AH61").Copy
Range("AN61").PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
Range("AL1:AS67").PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Range("AL69:BB128").PrintOut Copies:=1, Collate:=True
KAYIT1.Show
MsgBox " İki Sayfa Liste, Bir Sayfa Paraflı Bir Sayfada Parafsız yazı Yazdırıldı ", vbCritical, " Yazdırma Bilgi"
End If
End Sub

Son düzenleme:
merhaba

auto_open veya Workbook_Open altında "Application.Visible = False" gibi bir kod olmalı, bu satırı iptal etme veya False yerine True yazmak sayfaları görünür hale getirir, bu kısmen işinizi görebilir.

ya da yazdırmadan önce hangi hücreye ne yazdırmak istiyorsanız bunu mevcut kod içersine monte edebilirsiniz.
sanırım kullandığınız dosyayı ekleme probleminiz var, bunu yapamıyorsanız nereye ne yazdırmak istediğinizi anlatmaya çalışınız.

Eklerin belli bir boyut sınırlaması var mı ? Dosya 1.75 mb. Sorun yoksa dosyayı eklerim.

Evet dosyayı alta ekliyorum. Yapmak istediğimi anlatayım;
Program açılınca, komisyona gönderme butonu tıklanır, ad-soyad listesinden bir isim seçilir, sağ taraftaki butonla sorgulanır, dosya nosu çıkar vatandaşın, sonra listeye kaydet butonu tıklanır. Diyelimki 10 kişi bu şekilde listeye kaydedilir.

Daha sonra en soldaki değiştirme/yazdırma/silme butonuna tıklanır. Açılan pencerede görülen liste yazıcıdan çıkacak olan listedir. Sol altta yazan 1. listeyi yazdır butonuna tıklanınca bu liste yazıcıdan direk üst yazısı ile birlikte çıkıyor.

Ama benim istediğim bu listede kişilerin yan taraflarına dosya numarasının yanına baba adı ve adresi sütunları da ekleyerek çıkartmak istiyorum.

Yani örnek

Adı soyadı........Dosya No........baba adı.........adresi
ali can.............2010-75.........ahmet.............uluköy

Liste orjinal halinde 56+56=112 kişilik 2 sütun halinde hazırlanmış. Ama bizde hiç bir zaman bir seferde o kadar kişi olmuyor. Yani tek sütun 10-15 kişilik olsa yetecek bana.

Benim amacım baktım dosya çok kapsamlı bunun orjinal haline bu bilgileri adapte edemeyeceğim, sizden istediğim şekilde yazıcıdan çıkmadan önce dosyayı açabilirsem baba adı ve adres kısımlarını manuel yazarak çıktı almayı düşünüyorum.

Ama, yok biz bu dosyaya sizin bilgilerinizi de ekleyebiliriz diyorsanız ne ala tabiiki çok sevinirim. :)

Dosya ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Güncel. Yazdır butonuna basılınca yeni bir excel sayfasında da açılabilir. Lütfen yardım edebilecek bir arkadaş.

Geri