• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazdır komutu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan can06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Private Sub CommandButton1_Click()
' eğer checkbox1 seçiliyse
If CheckBox1.Value = True Then
' sayfa1 de a1:a33 arası yazdırma alanı belirle
Sheets("Sayfa1").PageSetup.PrintArea = "$a$1:$a$33"
' Sayfa1 i yazdır.
Sheets("Sayfa1").PrintOut
End If
End Sub
bu şekilde uyarlayabilirsiniz.

ve bence checkbox değilde optionbutton kullansanız daha iyi olurdu die düşünüyorum.

Son düzenleme:
Private Sub CommandButton1_Click()
' eğer checkbox1 seçiliyse
If CheckBox1.Value = True Then
' sayfa1 de a1:a33 arası yazdırma alanı belirle
Sheets("Sayfa1").PageSetup.PrintArea = "$a$1:$a$33"
' Sayfa1 i yazdır.
Sheets("Sayfa1").PrintOut
End If
End Sub
bu şekilde uyarlayabilirsiniz.

ve bence checkbox değilde optionbutton kullansanız daha iyi olurdu die düşünüyorum.
ALLAH razi olsun sayin SchakaL verdiginiz bilgiler harbiden doyurucu benim bir adim daha ileri gitmeme sebep oldu fakat bir yerde hata mi yapiyorum ne komutu bu sekilde yaziyorum checkbox1 icin ve calisiyor lakin checkbox2 icin ekleyince sadece checkbox2 isaretli olunca print etmiyor illaki ilkininde isaretli omasi gerekli acaba konmasi gereken bir parametre mi varda ben onu bilmiyorum
ilginize tekrar tesekkurler

bende bunun için zaten checkbox yerine opttionbutton kullanmanızı tavsiye ettim.
usta olanların yanında ben bi hiç sayılırım. checkboxlardan birinin seçili olması durumunda diğerlerinin pasif olmasını sağlayabilirsiniz mesela. benim aklıma bu geliyor ama bunun içinde optionbutton kullanmanız daha iyi olur. ancak eger aynı anda herhangi iki veya daha fazla sayfanın aynı anda yazdırılmasını istiyorsanız bunun için nasıl bir kodun yazılabileceği hakkında bilgi verebilecek kadar usta değilim. özür dilerim...

dogru soyluyorsunuz sayin SchakaL fakat benim amacim su ben 5 sayfali bir kitapi ile calisiyorum ve yazdir komutunu verince sadece belirledigim sayfalarin yazilmasini istiyorum ornek gun olur sadece 1. sayfayi yazdiracagim gun olur 1,5. sayfalari yazdiracagim gibi secenekleri kullanmak istiyorum o yuzden optionbuton benim isimi gormez gerci checkbox lar da henuz isimi gormedi ama yilmadan calisacagima and icerim :)

Arkadaşar yeni bir başlık açmak yerine bu başlık altında yazmayı uygun buldum.

Yaklaşık aynı soru

Yazdırmak istediğimiz sayfada örneğin AG5 Hücresi ile C8 Hücresi eşit değilse belge yazdırılmasın ve bize belgede tutarsızlık var diye bir uyarı versin, ama birbirine eşitse belgeyi yazdırsın.
Teşekkürler.

Arkadaşar yeni bir başlık açmak yerine bu başlık altında yazmayı uygun buldum.

Yaklaşık aynı soru

Yazdırmak istediğimiz sayfada örneğin AG5 Hücresi ile C8 Hücresi eşit değilse belge yazdırılmasın ve bize belgede tutarsızlık var diye bir uyarı versin, ama birbirine eşitse belgeyi yazdırsın.
Teşekkürler.
Merhaba
Kod:
Sub Yazıdr()
If Range("AG5") <> Range("C8") Then
MsgBox "Tutarsızlık Vardır..!", vbCritical
Else
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
End If
End Sub

Mahir Bey;
Ben kodları çalıştıramadım. Her durumda yazıcıya çıktı gönderiyor.Kodları tekrar kontrol edebilirmisiniz.
Bu arada aktif olan sayfanın çıktısını göndermek istiyorum.Sayfa isimleri değişken olabilir.
Teşekkürler.

Onur bey merhaba
Eki inceleyin
Aynı kodlar ben denediğimde C8<>AG5 çıktı almıyor eşitlik olduğunda çıktı alınıyor.

Ekli dosyalar

Merhaba Mahir Bey;
Haklısınız düğmeye atandığı zaman yazdırmıyor.Ama CTRL+P komutu yada direk yazdır komutu verdiğinizde yazdırma yapıyor.
Hiç bir şekilde yazdırmamasını istiyorum.Daha önce sormuş olduğum soruda verilen cevap aşağıdaki gibiydi.İki farklı sayfadaki hücreleri karşılaştırıyordu.Şimdi istediğim ise aktif olan sayfadaki iki hücrenin karşılaştırılması ve eşit değilse çıktı alınmaması.
Kusura bakmayın Kodlardan hiç anlamadığım için düzenleme yapamıyorum.
Teşekkürler.

Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
a = Sheets("icmal").Range("h49")
b = Sheets("özet bordro").Range("o23")
If a = b Then
Else
MsgBox "İşlemi Kontrol Ediniz!!!"
Cancel = True
End If
End Sub

Merhaba Arkadaşlar,

Muhtemelen benim aradığım cevap ta forum da bir yerlerde vardır ancak öyle sanıyorum ki açılmayan örneklerden dolayı veya doğru ifadelerle aramadığım için bulamadım
üzerinden biraz geçmiş ama bu konu başlığına uygun olduğu için buraya yazıyorum.
Excel de hazırladığım user form daki bir command button ile aynı yada farklı klasörde bulunan bir word belgesini açmak hatta aslında çıktısını almak istiyorum.
ancak word belgesi mektup adres birleştirme ile excele bağlı olduğu ve duruma göre belgeleri birleştir ve yazdır dediğimde tüm sayfaları yazdırmam gerektiği için şimdi sadece açmaya çalışıyorum ancak henüz başarılı olamadım.yeni bir word belgesi açılıyor ama ben özellikle istediğim dosyanın açılmasını istiyorum.
örnek dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

Geri