• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdır, Kaydet ve Farklı Kaydet işlevlerini şifreleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan denese
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2019
Merhaba,

Bu konuda çok fazla kaynak bulmadım. Ortak alanda yer alacak dokümanların değiştirilmesini ve yazdırılmasını engellemek amacıyla, excel çalışma kitabında Yazdırma, Kaydetme/Farklı Kaydetme işlemleri için parola oluşturulabilir mi?

Ekteki örnek dosyayı deneyiniz. Ortak alanda nasıl tepki vereceğini bende merak ediyorum. Umarım istediğiniz sonucu verir.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan ben denedim gayet güzel çalışıyor. Elinize sağlık.

Şimdi fark ettim. Belgeyi açmadan, sağ tık "Yazdır" dediğimizde belge yazdırılıyor. Acaba bunu da engellemenin bir yolu var mı?

Sayın @denese,
BİLGİ: Excel 2019'da sağ tık yazdır deyince belge açılıyor ama şifre istiyor.
Kod düzgün çalışıyor bende.

Evet ben de denedim şifre istiyor.

Şu an ofis dışındayım, Office 365' de denediğimde yazıcıya gönderdi. Yarın bir de ofiste deneyeceğim.

214853

Belge açıldığında aşağıdaki şekilde Makrolar devre dışı bırakıldı uyarısı geliyor ve bu şekilde belgeyi açmadan sağ tık Yazdır dediğimde yazıcıya gönderiyor. VBA şifresi oluşturarak denediğimde makro güvenlik uyarısı vermedi ve sağ tık Yazdır dediğimde şifre sordu.

214854

Sayın @Korhan Ayhan bey tekrar teşekkür ederim.

Saygılar, selamlar..

Ortak alanda belge her açıldığında sırasıyla aşağıdaki uyarıları veriyor. Bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve belge ortak alandayken sağ tık Yazdır işlemiyle yazdırılabiliyor.

214855

214856

Bilgi amaçlı paylaşıyorum. Desteğiniz için tekrar teşekkürler..

Merhaba,

Dosyanın düzgün tepki vermesi için makroların etkin olması gerekiyor.

Diğer türlü IT departmanı tarafından ortak klasöre bir yetkilendirme yapılması daha uygun olacaktır.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Sayın @Korhan Ayhan Bey.

Geri