• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdır kaydet gizle

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Sizlerin bilgisinden yararlanmak istediğim bir kaç sorum var.Yardım eden herkese şimdiden minnettarım.
1-Userform dediğiniz olay nedir? Ne işe yarar?
2-Excel dosyamda yaklaşık 100 sheet var ve ben bana lazım olanları işaretleyip tek düğmeye basarak yazdırmak istiyorum.Böyle bir YAZDIR butonu oluşturmalıyım.Fakat sitedeki kodları ne kadar denesemde olmadı.Örneğin YAZDIR butonuna bastığımda karşımda bir pencere çıksın ve sheet isimlerinin yer aldığı seçenekler çıksın.Ben bu sheetlerden bana gerekenleri seçeyim ve TAMAM dediğimde bunları yazdırsın.
3-Ben bazı sheetlerin görünmemesini istiyorum.Ayrıca bu sheetlerin değiştirilme olasılığına karşı bir şifreyle korunmasını istiyorum.
4-Excel sayfamda KAYDET BUTONU oluşturmak istiyorum.Fakat Excel'de bilgileri girip işim bittikten sonra bu butona bastığımda istediğim bir klasörde ( Örneğin D harddiskinde Belgelerim içinde bulunan Müşteriler klasörüne) , benim istediğim sayfaları kaydetmek şartıyla tek bir çalışma kitabı içinde farklı kaydedilmesini, farklı kaydedilen bu çalışma kitabının açıldığında içindekilerde değişiklik yapılabilmesini, ve bilgileri girdiğim çalışma kitabından her çıktığımda kendini temizlemesini istiyorum.
Yardımı olan herkese minnettar olurum.Teşekkür ederim.

1-userform dediğimiz olay, aslında bir arayüzdür. Arka planda kodlar vardır. Örnek olarak userform üzerine iki tane textbox koyarsınız, bir de buton koyarsınız. Sonra useform'un arka planındaki kodlara dersiniz ki, " Butona tıklandığı zaman 1.textbox'daki sayıyla 2. textbox'daki sayıyı çarp". Sonucuda mesaj olarak göster. Bunun gibi çok basit bir örneğide, çok daha kompleks örnekleride oluşturabilirsiniz.

2-Konunun üzerinden çok zaman geçtiği için yardımcı olmuyorum. Ama cevap attığınız takdir de size geri dönüş yaparım.

3-Konunun üzerinden çok zaman geçtiği için yardımcı olmuyorum. Ama cevap attığınız takdir de size geri dönüş yaparım.

4-Konunun üzerinden çok zaman geçtiği için yardımcı olmuyorum. Ama cevap attığınız takdir de size geri dönüş yaparım.

çok teşekkür ederim mantığını çok iyi ifade ettiniz.Aynı program gibi bişey bu UserForm.Ve eğlenceli görünüyor.

Geri