• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdır butonuna tıklayınca seçtiğim hücre adıyla pdf olarak kayıt da yapsın.Bence zor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Lezgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Selam arkadaşlar.
Şimdi elimizde aile hekimlerinin öğrencilere istirahat raporu vermesini kolaylaştırmak için hazırladığım bir şablon var. Takıldığım her yerde sizin yardımlarınızla sorunları aştım. Tekrar teşekkür ederim.

Şimdi biz bu şablona gerekli 3 veriyi(öğrenci adı, hastalık tanısı ve istirahat süresi) giriyoruz. Eklemiş olduğum printer resmine tıklıyoruz. Ve excelin hazırlayıp doldurduğu raporu yazdırıyoruz.

Her şey çok güzelde. Bir doktor arkadaşım eskiden word da yazdığı bu raporların bir örneğini öğrenci ismiyle kaydedip sakladığını. Aynı öğrenci tekrar geldiği zaman (diyelim adı ali uyanık oldun) ali uyanık2.doc diye sakladığını tekrar geldiğinde ali uyanık3.doc diye sakladığını, böylelikle kişinin sık rapor alıp almadığını kontrol ettiğini ve çok sık alıyorsa artık rapor vermediğini söyledi.

Bunu bu programda (excel çalışması) yapılıp yapılamayacağını sordu.
Şimdi ben şablonda hasta ismini K11 hücresine girdiriyorum. Yazdır butonuna tıkladığım zaman A2 den BB15e kadar olan seçili yazdırma alanını yazdırıyor. Şöyle bir şey mümkün mü?
Yazdır butonuna tıkladığımda dosyayı k11 hücresinde yazan hasta adıyla, sonuna günün tarihini de koyarak pdf olarak kaydetsin (örnek "ali uyanık 05.03.2011.pdf") Sonra yazdırsın.
Kayıt yerini bir defaya mahsus biz belirleyelim mesala d dizinindeki raporlar klasörüne kaydetsin.

Böyle bir şey mümkün mü acaba?
Hazırladığım dosya ektedir arkadaşlar bir bakarsanız çok sevinirim.
not: Dosya makrolu olduğu için sanırsam ziplemeden eklenti olarak bekleyemedim.

Ekli dosyalar

Merhaba
Pdf olarak kaydetmek ileride iş yükü olmaz mı?
Onun yerine sayfa2 açılıp yazdır butonuna bağlı veya harici aktar bıtonu ile sayfa2 ye aktarılarak veriler orda saklanması, ihtiyac duyulduğunda sayfa2 de arama yapılarak bulunması uygun olmaz mı?

Hocam bu doktorlar exceli , kullanamıyor.
O yüzden pdf daha çok işe yarar. Word olarak kayıt yapsada olur hem o zaman aynı öğrenci tekrar geldiğinde sadece tarihi değiştirip yeniden rapor verebilir ama excelde kayıt seçeneklrinde ben word dosyası göremedim. Hiç olmazsa pdf dedim. Çünkü aslında yapmak istedikleri daha önce rapor alıp almadığı aldıysa ne zaman aldığı. dosya ismi zaten bize bu bilgiyi verecek.
yinede farklı fikirlerede açığım.

Örneğinizi inceledim de aslında güzel olmuş. Yalnız aktardığım bir veriyi tekrar aktara tıklayınca tekrar aktarıyor. İnanın doktor olmalarına rağmen bilgisayarla araları o kadar kötü ki anlatamam. Kesin 5 10 kere basarlar o butona.
İkincisi bu aktardıklarımızdan herhangi birine tıklayarak hiç uğraşmadan aynı raporu verme şansı olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam bu doktorlar exceli , kullanamıyor.
O yüzden pdf daha çok işe yarar. Word olarak kayıt yapsada olur hem o zaman aynı öğrenci tekrar geldiğinde sadece tarihi değiştirip yeniden rapor verebilir ama excelde kayıt seçeneklrinde ben word dosyası göremedim. Hiç olmazsa pdf dedim. Çünkü aslında yapmak istedikleri daha önce rapor alıp almadığı aldıysa ne zaman aldığı. dosya ismi zaten bize bu bilgiyi verecek.
yinede farklı fikirlerede açığım.
Eklemiş olduğum eki incelediniz mi?
Excel'i bilmekle alakası yok bunun.
Vermiş olduğunuz tüm raporları görebileceksiniz.;)

Hocam Selamlar,
Buradaki problemimiz galiba mükerrer kayıdı engellemek.yani bir kişiye aynı gün içerisinde aynı hastalıktan aynı süreli raporun kaydını da önlemek gerek.Protokol No değişken olduğu için,aynı kişiye sonraki günlerde de rapor verilebileceği için bir denetimle engelleme yapmak gerek.
Kısacası,isim,tanı,süre ve tarih mükerrer ise kayıt yapmamalı.(Sayfa 2 ye protokol no sütunu açmak gerekir diye düşünüyorum.)
Sevgilerimle.

Örnek bir çalışma da şöyle birşey var.Bir arkadaşa hazırlamıştı,işinize yarar mı bilmem.mail atarak şifresini alırsanız gerekli düzenlemeleri yaparsınız.
Sevgiler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri