• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdıkça genişleyen satır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Değerli Form Uzmanları Konu Hakkında Formda Araştırma Yaptım Ve İstediğim Şekilde Bir Kod Buldum Ancak Bir Eksiği Var A32:L32 Aralığındaki Hücreleri Birleştirdim Ve Bu Alan Yazdıkça Aşağıya Doğru Genişliyor Ama En Fazla 14 Satır Bazen 17-18. Satırları Görüyorum Ama Genelde 14-15. Satırlardan Sonrasını Göremiyorum Ben Bu Genişlemenin 20-25 Satır Olmasını İstiyorum Bu Konuda Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim Ekte Size Bir Dosya Gönderiyorum Yardımklarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
değerli arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba

Sayın form uzmanları bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü çalışmalarımda böyle bir koda ihtiyacım vardı eğer böyle bir şey olursa benimde işime yarayacaktır sayın pilora böyle bir konu açtığı için ayrıca teşekkür ederim iyi çalışmalar

Değerli Form Uzmanları Konu Hakkında Formda Araştırma Yaptım Ve İstediğim Şekilde Bir Kod Buldum Ancak Bir Eksiği Var A32:L32 Aralığındaki Hücreleri Birleştirdim Ve Bu Alan Yazdıkça Aşağıya Doğru Genişliyor Ama En Fazla 14 Satır Bazen 17-18. Satırları Görüyorum Ama Genelde 14-15. Satırlardan Sonrasını Göremiyorum Ben Bu Genişlemenin 20-25 Satır Olmasını İstiyorum Bu Konuda Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim Ekte Size Bir Dosya Gönderiyorum Yardımklarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim
Syn. Pylor;
Excel' de maximum satır yüksekliği 409,50 olduğundan sizin kullandığınız satır yüksekliği daha fazla artmıyor.
Ancak 32. ve 33. satırları birleştirip kodu da aşağıdaki şekilde değiştiriseniz işinize yaraya bilir.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If [a32] = son Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
[hz32].ColumnWidth = [A32:L32].ColumnWidth
[hz32].WrapText = True
[hz32] = [a32].Value
Rows(32).EntireRow.AutoFit
[COLOR="Red"]Rows(32).RowHeight = Rows(32).RowHeight / 2
Rows(33).RowHeight = Rows(32).RowHeight[/COLOR]son = [a32]
Application.EnableEvents = True
End Sub
ekteki dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın ynmcan öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama denemelerim başarısızlıkla sonuçlandı en fazla 15 satır sığdırabildim burada eğer izniniz olursa değişik bir şey denemek isterim tabi sizin yardımınız ile birincisi burada satır birleştirmede sorun yok alt alta 4-5 satır birleştirebiliriz. ikincisi mesela atıyorum 32. ve 33. satırları birleştirsek ayrıca 34 ve 35. satırlarıda birleştirsek 32. satırda yazım bitip netere bastığımızda eğer 32 ve 33. satırlardaki karakter sayısı 1200'ü geçerse 1200 karakterden sonrasını veya 15. satırdan sonrasını kesip 34 ve 35. satırlara yapıştırsa diye düşündüm bu şekilde bir çözüm üretilebilirmi yada bu soruna sizce nasıl bir çözüm oluşturulabilir siz nasıl isterseniz o şekildede olabilir maksat satır yada satırlar veri girildikçe genişlesin veri silinince eski haline dönsün bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim iyi geceler

arkadaşlar rica etsem dosyama bakma şansınız varmı acaba

Geri