• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdığım VBA kodundaki hatayı bulamadım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Arkadaşlar Merhabalar,

Bir excel dosyamız var, bu dosyayı birden fazla kişi kullandığı için dosya normalde readonly olarak açılıyor. Full kontrole ihtiyaç duyan kişi aşağıdaki "SetAttr " komutu ile atanmış tuşa basarak readonly çıkartıp full kontrole geçiyor. İşi bitince bir tuşa basıp "SetAttr " komutu ile yeniden readonly geçiyor.

Komut bu : (SetAttr "\\INCAL\TEMPERATURE\TAKİP EKRANI\TAKİP EKRANI.xls", vbReadOnly)

Buraya kadar her şey tamam.

Daha sonra ben programdan çarpı ve Alt+f4 ile çıkmayı engelemek için aşağıdaki kodu yazdım.
Dosyanın Readonly olup olmadığını "GetAttr" komutu ile kontrol ettirip, readonly değilse çarpıdan ve Alt+f4 ile kapatırmak yerine atanmış tuşla kapanmasını sağlıyorum. Eğer readonly ise çarpıdan kapanabilir.

Sorunumuz ise dosya readonly değilse çarpı ve Altf4 kapanmayı engelliyor gayet güzel. Atanmış tuşla dosya readonly çevrilerek kapatılıyor ve yeniden readonly olarak açılması gerekiyor ama dosya açılırken excel çaklıyor.

Nedenini bir türlü bulamadım yazılı kodu inceleyip konu hakkında yardımcı olabilirseniz

Dim g4
Private Sub Workbook_beforeclose(cancel As Boolean)
g4 = GetAttr("[file:///\\INCAL%20TAKİP%20EKRANI\TAKİP%20EKRANI.xls]\\INCAL TAKİP EKRANI\TAKİP EKRANI.xls")
If g4 = "32" Then
cancel = (CloseMode = 1)
MsgBox "Full Kontrolde (X) İle Çıkamazsınız"
End If
End Sub

Kod:
cancel = (CloseMode = 1)

satırını silip aşağıdakini yazıp deneyin

Kod:
cancel = True

Malesef gene olmadı excel yine çakılıyor

Geri