• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yazarken hep bir cümleyi alta ekle

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Efendim, örnek ekledim,

http://s2.dosya.tc/server/iPorSG/t_.yaz2.rar.html

şöyleki özel altbilgiyle tam çözemedim, o yüzden o seçenegi sayfa 4 için eledim...

sayfa 4 ün dolu satırdan bir boşluk bırakarak hemen altına, şu çümleyi ekliycem:

2014/2014 Eğitim Öğretim yılında 3308 sayılı kanun gereğince ( günün tarihi otomatik) tarihinden geçerli olmak üzere,
Bilgilerinizi ve gereğini rica eder, başarılar dilerim.

Bu cümleyi ekliycez ama sayfa 1 den sayfa 4 de aktarırken, sayfa 4 ü temizliyen kod var, ondan bu cümle etkilenmiycek...yani özel alt bigi gibi eklenicek....özel altbilgiyi tercih etmemizin sebebi, o en sona ekleniyo ve bir satır olmuyo, biz ise dolu satırın hemen bir boşluk sonra peşine eklensin istiyoz

teşekkür

merhaba,
Sayfa1 de yer alan Commandbutton10 nesnesinin (Aylık toplu döküm) kod kısmını aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
Kod:
Private Sub CommandButton10_Click()
 Dim Say As Integer
    Dim Bak As Integer
    Say = Cells(10000, "AF").End(xlUp).Row
    For Bak = 9 To Say
        Range("G5").Value = Cells(Bak, "AF").Value

[COLOR="Red"]sonsat = Sayfa4.Range("D65500").End(3).Row
    Sayfa4.Cells(sonsat + 2, "D") = "2014/2015 Eğitim Öğretim yılında 3308 sayılı kanun gereğince " & Format(Date, "dd.mm.yyyy") & " tarihinden geçerli olmak üzere,"
    Sayfa4.Cells(sonsat + 3, "D") = "Bilgilerinizi ve gereğini rica eder, başarılar dilerim."[/COLOR]
      Run ("Sayfa4.CommandButton1_Click")
Next

MsgBox "Siz tek tek uğraşmayın diye!" & vbLf & "Tümünü gönderdim.." & vbLf & "Daha ne yapayım..", vbExclamation, " *** Ercan BALKAN ***"
End Sub

Merhaba
Alternatif olarak;
Örneğinize göre "Sayfa4" de bulunan kodların hiçbirine("buton1" , "satır_gizle" , "satır_göster") ihtiyaç yok.
("Sayfa4" [N1] de kopya sayısı bulunmalı)
"Sayfa1"/"Buton10" u şöyle kullanın yeterli.

Kod:
[SIZE="2"]Private Sub CommandButton10_Click()
 Dim Say As Integer
    Dim Bak As Integer
    Say = Cells(10000, "AF").End(xlUp).Row
    For Bak = 9 To Say
Range("G5").Value = Cells(Bak, "AF").Value

x = Sheets("Sayfa4").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 3
Sheets("Sayfa4").Cells(x - 1, "D") = "2014/2015 Egitim Öğretim yılında 3308 sayılı kanun gereğince  : " & Date
Sheets("Sayfa4").Range("A1:L" & x).PrintOut Copies:=Sheets("Sayfa4").Cells(1, "n")
Sheets("Sayfa4").Range("A6:A100").RowHeight = 12
Next
    MsgBox "Siz tek tek uğraşmayın diye!" & vbLf & "Tümünü gönderdim.." & vbLf & "Daha ne yapayım..", vbExclamation, " *** Ercan BALKAN ***"
End Sub [/SIZE]

Eğer "Sayfa4" te iken yazdırma gerekirse o sayfadaki butona:
Kod:
[SIZE="2"]Private Sub CommandButton1_Click()
x = Sheets("Sayfa4").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 3
Sheets("Sayfa4").Cells(x - 1, "D") = "2014/2015 Egitim Öğretim yılında 3308 sayılı kanun gereğince  : " & Date
Sheets("Sayfa4").Range("A1:L" & x).PrintOut Copies:=Sheets("Sayfa4").Cells(1, "n")
Sheets("Sayfa4").Range("A6:A100").RowHeight = 12
End Sub[/SIZE]

Son düzenleme:
Hocalarım, çok teşekkür ederim, oldu...

sizinle ilgisi yok ama, konuyu eklediğim için, bi yardım daha alsam,,

sayfa 2 ye yükseklik 60 ayarlı geliyo ya, o normal gelsin ,sedece yazdırırken ( sayfa2 de )
yükseklik 60 olsun, yaptıramadım, kodları değiştirdim yapamadım.

yani, sayfa2 normal görünümla , sayfa 2deki yazdıra basınca, yazarken yükseklik 60 olarak ayarlı olsun

teşekkür

Sayfa1'in kodları arasında yer alan
Kod:
S2.Range("A6:A100").RowHeight = 60
satırını silin.
Sayfa2'deki yazdırma kodlarını da aşağıdaki gibi düzenleyin.
Kod:
[COLOR="Red"]Sheets("Sayfa2").Range("A1:H100").rowheight = 60[/COLOR]
ActiveSheet.Range("A1:H100").PrintOut Copies:=Cells(4, "I")
[COLOR="red"]Sheets("Sayfa2").Range("A1:H100").rowheight = 15[/COLOR]

hocam, Allah rağzı olsun....

bi sorum daha olacak..

sayfa1de , arama yaptırılan açılır pencere varya (G5), o nun ayarına nasıl girerim

( listeye 8 isim çıkarıyo, açılan pencereye 20 isim açsın diye ayar yapacam, listeye gelen isim puntaları büyük yapacam )

Mucit hocam, teşekkür,,,

bu sorumuda halledermisinz

Son düzenleme:
Geri