• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatayara

Merhaba

=EĞER($H$5=3;YATAYARA($AZ$4;VERİ;AZ7+4;YANLIŞ))))

bu fomüldeki başvurulan hücrenin sağındaki hücreye nasıl başvurabilrim.

=EĞER($A1=3;İNDİS($D$8:$D$25;KAÇINCI(C4;$C$1:$C$25)-3))

selamlar;

istemiş oldugunuz hücreyi bulabileceğiniz formül budur ama diğer tüm yerler için formülün değişmesi gerekecek...

siz genel olarak istediğiniz şeyi yazın ona göre formül yapalım yani hep belediye meclisi başlığının altındaki değerimi istiyor sunuz? yani hep bir sagdaki değer mi dönecek? gibi açıklamalar yaparsanız genel bir formül yazılabilir....

=EĞER($A1=3;İNDİS($D$8:$D$25;KAÇINCI(C4;$C$1:$C$25)-3))

selamlar;

istemiş oldugunuz hücreyi bulabileceğiniz formül budur ama diğer tüm yerler için formülün değişmesi gerekecek...

siz genel olarak istediğiniz şeyi yazın ona göre formül yapalım yani hep belediye meclisi başlığının altındaki değerimi istiyor sunuz? yani hep bir sagdaki değer mi dönecek? gibi açıklamalar yaparsanız genel bir formül yazılabilir....

İlginize Teşekkürler sayın bogazincocugu,

Hep belediye meclisi başlığına değil : A1=3 ise belediye meclisi başlığı, A1=2 ise belediye Başkanlığı başlığı altındaki değeri istiyorum .
Başkanlığı başlığındaki değeri yukarıdaki fodmülle alıyorum.ama sağındaki hücreye (kaydır) fonksiyonunu beceremedim.

Selamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Acil yardım

Ek dosyada ki veriler kullanılarak işlem yapmam gerekiyor
Öncelikle
vereceğim sayı Aralık kolonunda hi aralıklarda karşılaştırılacak hangi aralıkta ise t yatayında 2.bir sayı aranıp bir altındaki(h/2) sayı başka bir hücreye yazılacak

yani diyelim aralık kolunundaki deger 35 (dolayısyla 30-50arasında)
t degeri 52 oldugundan h/2 = 2 rarakkamını yazdırmam gerek

yukardaki degerler degişkendir

Yardımlarınız için tesekkur ederim

Ekli dosyalar

Geri