• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yatay yada düşey aramada yardım

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
ekte gönderdiğim dosyada farklı sütunda bulunan bir veriyi bulup hizasında yazan değeri yazmasını istiyorum. tablonun hepsini aramasını ve bulduğu verileri alt alta yazmasını istiyorum.

ayrıca genel bir sorunum bir formül yaptığımda aşağı doğru çektiğimde formülde kayıyor bunu engelemek sanırım $ işareti koyarak mümkün. başka bir yolu varmı
yoksa başlarına dolar işareti koymak tek çözümmü

inş.anlatabilmişimdir. dosya ektedir. şimdiden
selamlar teşekkürler

Ekli dosyalar

selamlar,

istediğinizi yardımcı kolon kullanarak yapmaya çalıştım. Bak Ek , sayfa 2...
Sanırım işinize yarar..

Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki inceleyin.
Hücre adreslerini sabitlemenin en kolay yolu $ işareti koymaktır.
Farklı bir yöntem ise adres verdiğiniz alanı isimlendirmektir (ama bu bence daha zor ve birçok adres kullanıyorsanız daha da zor olacaktır)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

selamlar,

istediğinizi yardımcı kolon kullanarak yapmaya çalıştım. Bak Ek , sayfa 2...
Sanırım işinize yarar..

Kolay gelsin...

her ikinizede teşekkürler isteğim sonucu veriyor ancak ben tabloyu özetlemiştim. kolon formül işini bir türlü orjinal tabloma yerleştiremedim. ekte asıl tablomu gönderiyorum en azından ilk satırı yazabilirsen. birde orjinal 3000 küsür satır. yine aşağı doğru kaydırarak mı formülleri kopyalayacağım.

Ekli dosyalar

Merhaba,

dosyanız ek tedir. inceleyiniz...

Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Merhaba,

dosyanız ek tedir. inceleyiniz...

Kolay gelsin...

teşekkürler tam isabet. emek için teşekkürler.
birkaç şeydaha sormak istiyorum.
butonları makro kullanmadanmı yaptın acaba.
birde formüllerin hepsi sonuçlar kısmındaki görünenler mi. yani başka bir tabaloya ben aynı formülleri uygulasam aynı sonuçları alırmıyım.
son olarak sonuçlar bölümünde buldğumuz KKODU hanesindeki kodları sayfa2 de bulunun çizelgede yine aynı şekilde süzerek yazabilirmiyiz. yani hangi kadro ne kadar boş ve hangi puanlar arası almış bunu istiyorum. tekrar yardım için teşekkürler.

Selam,

Dosyanız yeniden düzenlendi. Açıklamalar kısmında gerekli açıklamalar yapılmıştır. Eki inceleyiniz..

kolay gelsin...

Son düzenleme:
:) son söylediğimi anlaman normal arkadaş. çünkü dosyayı eklemeyi unutmusum. eki yinede göderiyorum.

neyse internette sorun var gönderemiyorum ama göndereceğim tşk

Son düzenleme:
Geri