• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay verileri düşey olarak yazdırma ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kimki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kimki

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Merhaba ; örnekte belirttiğim dosyada gerekli açıklamaya yaptım, yatay verilerimi düşey olarak yazdırmak istiyorum , veri datam çok geniş o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

a2:ab5 araligini secip =TRANSPOSE(D15:G42) formulunu yazip ctrl+shift+enter ile formulden cikin.

ya dediğinizi anlamadım ya da ben yapamadım. istediğim şey olmadı !

hocam dosyayı inceledim fakat herhalde benim dediğimi yanlış anladınız. bende normalde ikinci tablo yok ilk tabloyu ikinci tabloya çevirmek istiyorum. sizin yaptığınız örneğe göre ikinci tablodan veri alıyoruz. Ben bunu istemiyorum. Elimde olan ilk tablo ve bu tabloyu ikinci tabloya dönüştürmek istiyorum yataydaki verileri düşey yapmak.

aslinda ayni sekilde yapiyorsunuz mantigini anlatayim en iyisi 4 satir 20 sutunluk bir tablonuz olsun,
bunu transpoze etmek icin 20 sutun 4 satir seciyorsunuz ve =transpose(4satir*20sutunluk araliginiz) seciyorsunuz ve ctrl+shift+enter`a basarak formulden cikiyorsunuz.

Denedikten sonra donus yaparsiniz, iyi calismalar.

Yatay verileri düşey olarak yazdırma ?

Merhaba,

Alternatif olsun.

H16:

Kod:
=KAYDIR(A$3;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(D$16:D16)/9;0)-1;0)
I16:

Kod:
=KAYDIR(A$3;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(E$16:E16)/9;0)-1;1)
J16:

Kod:
=KAYDIR(C$2;;MOD(SATIRSAY(F$16:F16)-1;9))
K16:

Kod:
=KAYDIR(C$3;YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(G$16:G16)/9;0)-1;MOD(SATIRSAY(G$16:G16)-1;9))
Hücrelerine yazıp alt satırlara kopyalayın.

.

ben tablomu transpose etmek istemiyorum ki, sizin yaptığınız 4x10 luk tabloyu 10x4 lük tabloya çevirmek, örneğimde dikkat ederseniz ilk tablom 4x10 iken ikinci tablom 28x4 lük bir tablo

Ömer bey , teşekkür ettim. Bu sefer oldu.

Sayın kimki, verdiğiniz örnek dosyaya göre bence şöyle yapmalısınız:
Bütün tabloyu seçin ve kopyalayın.
Yapıştırmak istediğiniz yere gelin ve yapıştır'dan sırayı değiştir'i seçin.
Aşağıdaki gibi veriler gelecek.

kod xxx yyy zzz
ünvan bakkal market bayi
Ürün1 0 2 4
Ürün2 1 2 6
Ürün3 0 0 0
Ürün4 0.5 0 0
Ürün5 0 0 0
Ürün6 0 0 0
Ürün7 1 1.5 2
Ürün8 1 6 12
Ürün9 1 0 1
Siz sol tarafa yeni bir sütun ekliyorsunuz. O zaman xxx ve bakkal yazan sütunda ürün 9 a kadar satır mı var? Siz de Sol tarafa 2 sütun daha ekleyip ürün 9 a kadar xxx ve diğer sütuna da bakkal yazın. Otomatik olmadı gerçi ama daha kolay bir yolu vardır herhalde.

Geri