• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay Tablodan Dikey Tabloya Geçiş

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 Türkçe
merhaba siteye yeni üye oldum. problemimle ilgili sitede araştırma yaptım ancak benzer bir durumla karşılaşmadım. verilerin sağa doğru yani yatay olduğu bir tablodan aynı verilerin fonksiyon yardımı ile aşağıya doğru gittiği bir tablo oluşturmak istiyorum. düşeyara fonksiyonunu denedim fakat olmadı. bana bu konuda yardım edebilirseniz çok memnun kalırım. ekteki dosyada durum çok daha net bir şekilde gösterilmiştir.
İyi günler

Ekli dosyalar

Selamun Aleyküm

Aşagıdaki formül'ü deneyin istediğiniz sonucu veriyomu

Kod:
=ETOPLA($C$6:$W$6;C16;$C$7:$W$7)

Aleykümselam,
o şekilde toplam saati bulabiliyoruz ancak farklı ürünleri yatay tablodan otomatik olarak altalta sıralamayı nasıl yapacağız?

merhaba siteye yeni üye oldum. problemimle ilgili sitede araştırma yaptım ancak benzer bir durumla karşılaşmadım. verilerin sağa doğru yani yatay olduğu bir tablodan aynı verilerin fonksiyon yardımı ile aşağıya doğru gittiği bir tablo oluşturmak istiyorum. düşeyara fonksiyonunu denedim fakat olmadı. bana bu konuda yardım edebilirseniz çok memnun kalırım. ekteki dosyada durum çok daha net bir şekilde gösterilmiştir.
İyi günler

Merhaba !!! doğru anladı isem böyle bir şey mi acaba? ek dosya ya bir bakınız

Ekli dosyalar

Merhaba !!! doğru anladı isem böyle bir şey mi acaba? ek dosya ya bir bakınız

alakan için çok teşekkürler, fakat ben tabloda kırmızı ile belirttiğim yerlerin hepsinin fonksiyon yardımı ile alınmasını istiyorum. yani a,b,c,d,e,f,g ürünlerinin hepsi üstteki tablodan otomatik olarak alınabilsin.

Merhaba,

Mevcut tablo düzeninde aralıklar sabit mi yoksa değişebiliyor mu?

.

Merhaba,

Mevcut tablo düzeninde aralıklar sabit mi yoksa değişebiliyor mu?

.

aralıklar farklı olabilir, yani başka bir günde "k" ürünü 7 hücreye yani dolayısıyla 7 saate denk gelebilir. ama 1. , 2. ve 3. vardiyaların kapsadığı hücre sayıları sabit, yani herbirinin 7 şer hücre.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

iyi günler ben yardım isteyecektim....
7,5 ve katlarının bir hücrede bulunan ve denk gelecek sayılara eşit olması durumunda bir kutucuk açılacak yada başka bir hücreye "eşit" diyecek değilse "eşit değil" diyecek kodu benim için yazarsanız sevinirim..

Geri