• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay Çizelgede Yazdırma alanı belirleme. (Formül sonucu boş olmayanları)

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus TR 2019
Merhaba, yatay olarak otomatik veri çeken bir tablom mevcut resimdeki sarıya boyalı(yani sonucu olan) hücreleri yazdırma alanına otomatik belirlemesi mümkün mü?

Not: Sarıya boyama işlemi temsili olarak yapılmıştır.

Örnek Excel: http://s2.dosya.tc/server4/kxhrmr/ORNEK.xlsx.html

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Sub YAZDIRMA_ALANI()[/B]
ActiveWindow.View = xlNormalView: sonsut = [IV5].End(xlToLeft).Column
For sut = sonsut To 3 Step -1
    If Cells(5, sut).Value = Empty Then sonsut = sonsut - 1
Next
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Range(Cells(3, 2), Cells([[B][COLOR="Red"]C65536[/COLOR][/B]].End(3).Row - 1, sonsut)).Address
ActiveWindow.View = xlPageBreakPreview: MsgBox "YAZDIRMA ALANI :" & vbLf & ActiveSheet.PageSetup.PrintArea
[B]End Sub[/B][/FONT]

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Sub YAZDIRMA_ALANI()[/B]
ActiveWindow.View = xlNormalView: sonsut = [B4].End(2).Column
For sut = sonsut To 1 Step -1
    If Cells(sut, 4).Value = "" Then sonsut = sonsut - 1
Next
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Range(Cells(4, 2), Cells([B65536].End(3).Row, sonsut)).Address
ActiveWindow.View = xlPageBreakPreview: MsgBox "YAZDIRMA ALANI :" & vbLf & ActiveSheet.PageSetup.PrintArea
[B]End Sub[/B][/FONT]

Ömer bey öncelikle ellerinize sağlık fakat şöyle bir problem var sadece sarı yerleri yazdırma alanı yapıyor. Benim istediğim ise o çizgili beyaz yerler dolduğu zaman onları da yazdırma alanı yapması. Yani o tablo içerisinde formüller var sonuçları olunca yazdırma alanına alınması. Umarım anlatabildim.

Tekrar merhaba.

Verdiğim kod'un, 4'üncü satırdaki (sanırım sütun başlığı oluyor)
(If Cells(sut, 4).Value....)
formül sonuçları DEĞER ürettiğinde yazdırma alanını genişletmesi lazım.

Eğer sorun yaşarsanız, 4'üncü satırdaki formül değer üretecek şekilde örnek beleyi yenileyin, tekrar bakayım.
.

Ömer bey, merhaba örnek dosyayı yükledim. "VERİLER" sayfasına veri girişi yapınca "Sayfa1"deki tablo ilerlemektedir benim istediğim öyle bir makro olsun ki sadece tablo yazdırma alanı olsun. Şimdiden teşekkür ederim.
Not: Örnek temsili olarak yapılmıştır. Verileri tam aktarmadığımdan tablo küçük kalmıştır.
Örnek Dosya:
http://s2.dosya.tc/server4/2cxycz/ORNEK.xlsx.html

Tekrar merhaba.

K5:XFD5 hücre aralığında bazı hücreler temiz değil anlaşılan.
Önce bu hücre aralığını seçip DELETE tuşuna basın.

-- 2'nci satırdaki 1001, 1002.... şeklindeki (yazıtipi rengi beyaz) verilerin yazdırma alanına dahil edilmeyeceği,
-- 48'inci satırdaki 1 sonucunu veren formül olan (yazıtipi rengi beyaz) verilerin yazdırma alanına dahil edilmeyeceği
varsayımıyla önceki cevabımda verdiğim kod'u güncelledim. Karar için 5'inci satırdaki formüllü hücreler kontrol ediliyor.
Sayfayı yerileyerek önceki kod cevabımı tekrar kontrol edin.
.

Ömer bey ilk verdiğiniz kodu mu kullanayım, onu denedim de işimi gördürtemedim :(

Geri