• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yatay ara fonksiyonu hakkında bir soru

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Öncelikle bu sitede yeniyim ve sitenizi çok güzel buldum, emeği geçenlere teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

Benim sorum 1. yatay ara fonksiyonunu 1. sütun için uygulayabildim fakat ikinci sütun için uygulayamadım,
2. Farklı kaydet butonuna bir türlü işlev veremedim,

örneğe gerekli açıklamaları yazdım yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

farklı kaydet kodu

Kod:
ThisWorkbook.SaveAs ThisWorkbook.Path & "\" & Range("d7").Value & "_" & Range("d6").Value & ".xls", ThisWorkbook.FileFormat

Öncelikle bu sitede yeniyim ve sitenizi çok güzel buldum, emeği geçenlere teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

Benim sorum 1. yatay ara fonksiyonunu 1. sütun için uygulayabildim fakat ikinci sütun için uygulayamadım,
2. Farklı kaydet butonuna bir türlü işlev veremedim,

örneğe gerekli açıklamaları yazdım yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla
Yatayara istediğiniz için
Kod:
=YATAYARA($C$3; ürünler!$B$2:$G$16; A8; DOĞRU)
farklı kaydet butonuna kodunuzu atadım (yazılı kodu içerisine kopyaladım)

Ekli dosyalar

Kusura bakmayın bugün inceleyebildim. İlginiz için teşekkür ederim. Elinize, emeğinize sağlık.

Sayın suleyman242,

Yatayara kodunu kullanarak yaptığımız formülde listeye yeni ürünler eklediğimizde hatalar vermeye başladı, bunu nasıl giderebiliriz.

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için ne yapmaya çalıştığımı kısaca özetleyeyim;

Çalıştığım şirkette "Üretim ve İş emri Formu" nu manuel olarak kullanıyorduk. Şimdi (yaklaşık iki haftadır) excel de her ürün için bir sayfa oluşturularak yapılmaya başlandı. Yaklaşık 60 - 70 çeşit ürün olduğu için bende bunu daha kullanışlı bir şekilde yapmaya çalışıyorum. " veri giris" sayfasına gerekli bilgiler yazılınca "is emri formu" otomatik olarak "veri giris" ve "urunler" sayfasından gerekli bilgileri alarak dolacak.

formun son hali ekte. Bu arada "farklı kaydet" i iptal ettim.

Ekli dosyalar

Geri