• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yasaklı Kelime Engelleme

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar,
Yasaklı kelime listesi oluşturarak, boş hücrelere girilen değerler engellenebilir mi? Bununla ilgili veri doğrulamada nasıl bir işlem yapılması gerekir?
Teşekkürler.
İyi Çalışmalar.

Yasaklı kelime listesi oluşturulmalı.Engelleneçek hücre aralığına veri doğrulama işlemi uygulanmalı diye düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkürler.
Ancak veri doğrulama "özel" sekmesinde "izin verilen" şeklinde bir bağlantı olduğundan o liste haricinde veri girişine müsaade etmiyor.
Açıkça belirtmek gerekirse tabloda ""yasaklı kelimeler tablosu" haricinde her türlü veri girişinin sağlanmasını istiyorum.

A sütununu seçip veri doğrulamada özel seçip formül çubuğuna aşağıdaki formülü giriniz.
=EĞER(EĞERSAY($E$3:$E$8;$A5)=0;1;0)

A1 :A12 aralığını seçiniz.Veri doğrulama formülü olarak aşağıdaki formülü kopyalayınız.
Kod:
=EĞERSAY($E$3:$E$8;$A1)=0

İlginiz için teşekkürler.Üzgünüm çalışmadı. Listedeki değerleri hala girebiliyorum.

Sayın Orion'un formülünde A5 yerine A1 yapınca düzeliyor, sayın çıtır'ın formülü ise sorunsuz çalışıyor. Uygulamayı yanlış yapmış olabilir misiniz?

Sayın Orion'un formülünde A5 yerine A1 yapınca düzeliyor, sayın çıtır'ın formülü ise sorunsuz çalışıyor. Uygulamayı yanlış yapmış olabilir misiniz?
Evet a1 olacak. ben 5nci satırı kopyalamaşım.:cool:

Geri