- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft
Maaş hesaplama programı nasıl yapılır?
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Ben 9. sınıf öğrencisiyim ve anadolu meslek liseli bilişim teknolojileri bölümünde okuyorum.
Hoca bir ödev verdi size olduğu gibi yazıyorum:
Bir fabrikada çalışan personelin maaşını hesaplayan bir program hazırlayınız.Fabrikada 3 çeşit ücretlendirme yapılmaktadır.
1. Müdür, kat sayısı => 5000
2. Müdür Yrd., kat sayısı => 4500
3. Personel, kat sayısı => 4000
1. Sayfaya bu gruplar girilecek.
2. Sayfaya kesinti oranları girilecek.Her çalışmadığı gün başına her personelden 50 TL, her müdür yardımcısından 60 TL, müdürden ise 70 TL indirim yapılacaktır.
Numarası, adı soyadı, çalıştığı departman, unvanı(müdür, müdür yrd., personel), net maaşı, kesinti toplamı ve brüt maaşı sütun başlıklarına tanımlanacak ve istenen işlemler sonucunda tüm personelin maaşı hesaplanmış ve fabrikanın ödeyeceği maaş listenin en altında yer alacaktır.
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Ben 9. sınıf öğrencisiyim ve anadolu meslek liseli bilişim teknolojileri bölümünde okuyorum.
Hoca bir ödev verdi size olduğu gibi yazıyorum:
Bir fabrikada çalışan personelin maaşını hesaplayan bir program hazırlayınız.Fabrikada 3 çeşit ücretlendirme yapılmaktadır.
1. Müdür, kat sayısı => 5000
2. Müdür Yrd., kat sayısı => 4500
3. Personel, kat sayısı => 4000
1. Sayfaya bu gruplar girilecek.
2. Sayfaya kesinti oranları girilecek.Her çalışmadığı gün başına her personelden 50 TL, her müdür yardımcısından 60 TL, müdürden ise 70 TL indirim yapılacaktır.
Numarası, adı soyadı, çalıştığı departman, unvanı(müdür, müdür yrd., personel), net maaşı, kesinti toplamı ve brüt maaşı sütun başlıklarına tanımlanacak ve istenen işlemler sonucunda tüm personelin maaşı hesaplanmış ve fabrikanın ödeyeceği maaş listenin en altında yer alacaktır.
Maaş hesaplama formu: katsayısı x 5000
4500
Kusura bakmayın arkadaşlar excelden hiç anlamam o yüzden soruyorum.İlla programın aynısını yapın demiyorum bana formülleri ve nerede nasıl kullanacağımı öğret seniz de olabilir.4500
Son düzenleme: