• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

YARDIM Tek bir sütundaki sayıları küçükten büyüğe sıralayan makro

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar belki forumda vardır ama ben bulamadım. Eğer varsa şimdiden özür dilerim...

A sütununda (sayılar) isminde bir Range olduğunu varsayalım. Bu range de atıyorum A10 a kadar birbirinden farklı sayılar var. ben bu range deki sayıları küçükten büyüğe sıralayan makroyu istiyorum.. sağ tıklatıp sırala yapıyoruzya hani işte onunla aynı işlevi yapacak olan makro yani..

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir

Son düzenleme:
Merhaba,

Başka bir örnek :

Kod:
Sub Sirala()
    Range("A2:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row).Sort Key1:=[A1]
End Sub

Teşekkür ederim ancak lazım olan kod bu değil. evet aynı işi yapıyor ancak hoca bunu sormuyor. dim kullanarak if kullanarak vs istiyor. aslına bakarsan eğer biz bilgisayarı bir çok işimizi pratik bir biçimde yapmak için kullanıyorsak program yazarken de pratik olanı kullanmamız gerekir. hatta sağ tıkla sırala geç. ama naparsın işte eğitim sistemimizin amacı hiç bir zaman öğrenciye bir şeyler kazandırmak olmadı. ve olacağına da inanmıyorum. öğretmek yerine eziyet ediyorlar. her neyse ben yazdım işine yarayan olur diye burda paylaşıyım sizde bi gözgezdirin isterseniz @asr35 @NecdetYeşertener

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim ancak lazım olan kod bu değil. evet aynı işi yapıyor ancak hoca bunu sormuyor. dim kullanarak if kullanarak vs istiyor. aslına bakarsan eğer biz bilgisayarı bir çok işimizi pratik bir biçimde yapmak için kullanıyorsak program yazarken de pratik olanı kullanmamız gerekir. hatta sağ tıkla sırala geç. ama naparsın işte eğitim sistemimizin amacı hiç bir zaman öğrenciye bir şeyler kazandırmak olmadı. ve olacağına da inanmıyorum. öğretmek yerine eziyet ediyorlar. her neyse ben yazdım işine yarayan olur diye burda paylaşıyım sizde bi gözgezdirin isterseniz @asr35 @NecdetYeşertener

Öncesinde tam istediğinizi belirtmediğiniz için arkadaşların akıllarına gelen ilk çözümü uygulamaları gayet doğal (buna occam'ın usturası deniyordu galiba).

Çözümü kendiniz halletmeniz güzel. Sadece bir ayrıntıyı ifade etmek istiyorum:

n = Range("Rakamlar").Rows.Count

satırı bence gereksiz çünkü siz rakamlar alanını A1:a10 olarak oluşturmuşsunuz, yani bu durumda n her zaman 10 çıkar. for i = 1 to 10 yazmanız yeterliydi.

Forumda bir çok kişinin benim aradığım kodu aradığını farkettim ama çözümü bulamadım. Olur da bu sayfaya denk gelip faydalanmak isteyen olursa sadece Rakamlar Range i oluşturup bu kodu aynen kullanabilsinler diye

Forumda bir çok kişinin benim aradığım kodu aradığını farkettim ama çözümü bulamadım. Olur da bu sayfaya denk gelip faydalanmak isteyen olursa sadece Rakamlar Range i oluşturup bu kodu aynen kullanabilsinler diye

Diziyi sıralamak deseydiniz bu kadar lafa gerek kalmazdı :)
Üstelik dizi sıralamaları ile ilgili örneklerde var hatırladığım kadarıyla.

Neyse benim hatam. Zaten ilk mesajda peşin peşin özür dilemiştim. Hersey icin sağolun

Geri