• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar, ekte basit bir örneğini gönderdiğim excel dosyasında onlarca otel fiyatı var ve biz bunları zaman zaman % 5-10 indirip çoğaltıyoruz, bu işlemi fonksiyonlarla yapmak mümkünmü?
teşekkürler

Ekli dosyalar

fiyatlarmı artıyor otellermi?

Arkadaşım

1-tahmini otel sayısı nedir?

2- Yüzde oranını girip tüm fiyatların buna göre değişmesinimi istiyorsun? yani tüm fiyatlara %5 zam yap dediğinde bütün otellerin bütün fiyatlarına mı zam yapacak?
3- otel otel mi fiyatlar değişecek yani a otelinin fiyatlarına %5 zam b otelinin fiyatlarına %10 indirim yap gibimi? olacak

Merhaba,
Ben de alternatif olarak birşeyler yaptım. İncelersiniz...

Selamlar..

Son düzenleme:
cavabınıza

mpinal ilgine teşekkürler, aynı sorduğun gibi otel fiyatları hepsi aynı anda belirli bir oranda değişecek mesela %5, yaklaşık otel sayısı 300 civarı. yapmış olduğun örnekte ki macro çalışmadı

Sayın Sakman

Sakman kardeş, ben daha basit birşey sormuştum tek bir formülle bütün sayfadaki rakamları belirli bir yüzde ile değiştirmek mümkünmü diye, fakat siz bilmiyorum nasıl teşekkür etsem, tam bir program yapmışsınız ve büyük emek ve zaman harcamışsınız. tanımadığınız birine ve karşılıksız olarak yapmış olduğunuz bu yardım karşısında ne diyeceğim bilmiyorum, tekrar çok teşekkür ederim.

Geri