• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yanlış yerine hatalı yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
open office calc 3.2
Merhaba arkadaşlar.

Şu şekilde bir formülüm var : =EĞER(C6>=B6;C6*B4)

Hedef 22, yapılan 22 ise çarpımı yapıyor fakat 22den küçükce YANLIŞ yazıyor normal olarak hücreye

Bu yanlış mesajı yerine istediğim bir mesaj yazmam için ne yapmam gerekir.
Yardımlarınızı rica ederim.

. . .

Kod:
=EĞER(EĞER(C6>=B6;C6*B4)=YANLIŞ;"hatalı";EĞER(C6>=B6;C6*B4))

. . .

Bir sorum daha olacak tabloyu ek olarak soruya ekledim.

Hedef sütunu 3,5, gerçekleşen sütunu 3,5 olduğunda bu formül işiyor ; =EĞER(EĞER(X6<=W6;C6*W4)=YANLIŞ;"PRİM YOK";EĞER(X6<=W6;C6*W4))

bu formüle ek olarak gerçekleşen sütunundaki değer yani X7 sütunundaki değer 3,5 ten büyük olursa C6 yerine a4teki 15 ile çarptıralıbilirim.

Ekli dosyalar

Siz bu formülü unutup; hangi şartta hangi işlemin yapılacağını belirtir misiniz? YAni x, y'den az olursa şunu yap; eşit olursa bunu yap; fazla olursa da şunu yap gibi.

Yusuf bey,
Z bölmesindeki Gerçekleşen hedef , hedefe eşit veya küçükse (3,5) bunu A bölmesindeki gerçekleşenle (20) çarpacak

Eğer 3,5 ten büyük isede bunu A4 sütünundaki 15 ile çarpacak

Bu mudur?

Kod:
=EĞER(X6<=W6;X6*C6;X6*$A$4)

evet oldu teşekküler eğer + eğerlerle uğraşmışım boşuna :)

Merhaba yine bir sorunum var aynı tabloyla ilgili işleri biraz karıştırdım.
Şuan tablom normal çalışıyor. Ama şunu eklemek istiyorum,
A bloğunda hedef >= gerçekleşene ise gerçekleşen*35 yapıyor buraya kadar sorun yok.

A bloğundaki bu formülü E bloğuna şu şekilde bağlayabilmemin bir yolu varmı ?
Eğer E bloğundaki gerçekleşen 3,5tan büyük ise yukarıdaki formül A bloğunda hedef >= gerçekleşene ise gerçekleşen*35 yerine 15 ile çarpacak.

Tabloyu soruya ekliyorum

Ekli dosyalar

Çok karışık anlatıyorsunuz:(

Sanırım öyle :)

Yusuf bey, Normalde A bloğundaki formül ( hedef büyük ve eşit gerçekleşene ise gerçekleşeni alıp 35 ile çarpıyor, ama buna ek olarak şunu eklemek istiyorum formüle yani.
Eğer e bloğundaki gerçekleşen 3,5 ten büyük olursa a bloğunda belirttiğim formül 35 yerine 15 ile çarpsın istiyorum

Normalde a bloğunda çalışan formül bu ; =EĞER(EĞER(C6>=B6;C6*B4)=YANLIŞ;"YOK";EĞER(C6>=B6;C6*B4))
bune işte eklemek istiyorum eğer O6 daki veri 3,5ten büyükse b4 ile değil a4 ile çarpsın bu formüle ek olarak eğer + eğer olarakmı yapmak lazımdır

resim olarakta ekliyim :)

6c5jz.jpg

Son düzenleme:
Daha önce dediğim gibi eski formülü unutun ve "şu şartta şu, bu şartta bu olsun" diye belirtin lütfen, çünkü o verdiğiniz formülün mantığını anlamakta zorluk çekiyorum, bildiğim formül düzeninin dışında hazırlanmış.

Tamam şöyle söylüyüm o zaman yusuf bey,
A bloğundaki hedef gerçekleşene büyük ve eşitse gerçekleşenX35 değilse yok yazacak, buna ek olarak şunu eklemek istiyorum formüle mümkünse eğer + formül gitsin E bloğundaki gerçekleşene baksın 3,5 ten büyüK bir değer ise yukarıda dediğimi 35 ile değil hemen yanındaki 15 ile çarpsın

İşi çözemedim halen :)
Peki şöyle bir formül yaratmam mümkünmü eğer A1 eşit ve büyük B1'e ve c1 büyükse 3,5tan, a4 çarpı c4 , değilse b4 çarpı c4

İç içe eğer kullanarak yapmaya çalışıyorum ama hep hata alıyorum :)

Şuraya kadar sorun yok çalışıyor

değilse b4 çarpı c4 olayını yapamıyorum hata veriyor

tamamdır sonunda çözdüm olayı :D
=EĞER(VE(C6>=B6;O6>3,5);C6*A4;C6*B4)

Yardımlarından dolayı yusuf bey ile alttaki konuda anlatım yapan ömer beye teşekkürler :)

http://www.excel.web.tr/f47/eoer-ve-formulu-t83094.html

Son düzenleme:
Geri