- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2003 vba
Sayın ilgili,
1) Siteden belirtilen yoldaki dosyaları alt alta yazdıran bir örnek çalışma buldum.Ben bunu tek bir hücrenin içine alt alta değil de yana yana araya bir _ işareti koyarak yazdırmak istiyorum.
2) aşağıdaki kodları bir butona atayarak c2 deki klasör yoluna göre d2 ye yanyana yazdıran bir kod buldum ve bir şekilde istediğim oldu.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ds, f, f1
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder([c2])
For Each f1 In f.Files
[d2] = [d2] & f1.Name & "_"
Next
End Sub
3) Ancak Sorun şu ki benim tablomda c2 den c19 a kadar klasör yollarını veren veri var. Bu durumu aşmak içinde 17 tane command buton yapmak zorunda kaldım.
Acaba yukarıdaki kodları nasıl functiona dönüştürebiliriz. Yani biz hücreyi seçeceğiz bize o yoldaki dosya isimlerini yazdırsın.
Function oluşturmalara baktım ama saçmaladım sanırım ve hata veriyor.
Kolay anlaşılması açısından dosya ekteki gibidir.
1) Siteden belirtilen yoldaki dosyaları alt alta yazdıran bir örnek çalışma buldum.Ben bunu tek bir hücrenin içine alt alta değil de yana yana araya bir _ işareti koyarak yazdırmak istiyorum.
2) aşağıdaki kodları bir butona atayarak c2 deki klasör yoluna göre d2 ye yanyana yazdıran bir kod buldum ve bir şekilde istediğim oldu.
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ds, f, f1
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = ds.GetFolder([c2])
For Each f1 In f.Files
[d2] = [d2] & f1.Name & "_"
Next
End Sub
3) Ancak Sorun şu ki benim tablomda c2 den c19 a kadar klasör yollarını veren veri var. Bu durumu aşmak içinde 17 tane command buton yapmak zorunda kaldım.
Acaba yukarıdaki kodları nasıl functiona dönüştürebiliriz. Yani biz hücreyi seçeceğiz bize o yoldaki dosya isimlerini yazdırsın.
Function oluşturmalara baktım ama saçmaladım sanırım ve hata veriyor.
Kolay anlaşılması açısından dosya ekteki gibidir.