• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yakıt Ve KM Veri sorgula hk.

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Sayın üstadlar öncelikle iyi akşamlar diler;
Hayatınızda kolaylıklar ve huzurlu , mutluluklar dilerim.
Gerçekten bu siteden sayın üstadların ve Gönüllülüğe dayalı arkadaşların sayesinde işlerin daha pratik ve doğru yoldan yapılabiceğini öğrendim.

Siz üstadlardan ekteki dosya konusunda yardımlarınızı bekliyorum,Kendim baya uğraştım fakat sorunu çözemedim birde exelde sorgulama yaparken baya kasma yapıyor.

Ekli dosyalar

Merhaba.
İlk önerim, belgenizdeki filtreyi kaldırıp tekrar ekleyin.
İkinci önerim ise arama/sayma formüllerinde tüm sütunu kullanmayın.

Bunun için örneğin;
>>> F2 hücresindeki formülü;
Kod:
=EĞER(E2="";"";EĞERSAY(DOLAYLI("[B][COLOR="Red"]E[/COLOR][/B]2:[B][COLOR="Red"]E[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A:$A));E2))
>>> J2 hücresindeki formülü;
Kod:
=ETOPLA(DOLAYLI("[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]2:[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A:$A));"*\ "&$I2&"\*";DOLAYLI("E2:E"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($A:$A)))
şeklinde kullanabilirsiniz.
Bu formüller listeniz uzadıkça kendisini güncelleyecektir, çünkü A sütunundaki dolu satır sayısına göre oluşmaktadır.
Yalnız burada dikkat edilecek nokta formülü sağa sola kopyaladığınızda kırmızı ile renklendirdiğim kısmı
elle düzeltmeniz
gerekir.
Ayrıca; hesaplamayı otomatik/elle şeklinde değiştiren bir düğme kullanmanızda yarar var. Sadece belli
sayfada ve hatta belli bir alanda hesaplamaları aktive etmek/kapatmak yararlı olabilir.

Bu tür formüller yerine, bu işlemi bir düğmeye atanmış makro kodlarla yapmanız en ideal çözüm olacaktır.

Son düzenleme:
Sayın ömer bey öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.,
Benim burada açıklama sayfasındaki örnek tde bahsettiğim gibi, bu dosyayı makro olarak yapabilirmiyiz; çünkü örnekteki veri az ama orjinal veri ise yakıt ve km sayfasında ortalama olarak 850.000 adettir.
Diğer bir konu ve en önemlisi ise örnekte de belirrttiğim gibi tarih kriterli otomatik olarak sorgulama sayfasındaki tarih kriterlerine göre komutu çalıştırdığımızda otomatik olarak atmasıdır.
Açıklama sayfasında da belirttiğim gibi örneğin : 01.10.2015 08:00 ile 02.10.2015 07:59 arasındaki yakıt ve km verilerini 01.10.2015 yakıt ve km tarih sutununaltındaki hücreye yazacak.
iyi çalışmalar.

Sanırım aynı belgeden bahsetmiyoruz.
Belgede herhangi bir açıklama/açıklama sayfası yok.
Sadece az sayıda hücrede formüller var. Yüklediğiniz belgeyi kontrol edin isterseniz.

Aktarılacak veri aralığına ilişkin tarih vs. kriterini nereye yazıyorsunuz?

Bir de başka bir soru sorayım. Verileriniz belgeye toplu olarak mı aktarılıyor yoksa;
satır satır mı oluşuyor, yani veri giriş yöntemi nedir acaba?

Sayın üstadlar öncelikle iyi akşamlar dilerim.
Yukarıdaki dosya ile ilgili siz üstadların yardımlarınızı bekliyorum.
iyi çalışmalar.

Sayın üstadlar öncelikle iyi günler diler huzurlu ve hayırlı hayatlar, dilerim.yukarıdaki konu ile ilgili yardımcı olabilir o işini z,acaba

Yakıt ve km veri sorgulama hk.

Sayın Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar dilerim.
Daha önce eklediğim dosyada güncelleme yaparak tekrar yüklüyorum.
Dosya içerisinde açıklama bölümünde gerekli açıklama yaptığım dosya ile ilgili yardımcı olabilirseniz siz değerli arkadaşların yardımları ile iş yükümü hafifletmiş olacağım.
iyi çalışmalar diler hayatınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Benim de akaryakıt takibiyle ilgili tabloyu forumdan aldım biraz bizim istediğimiz şekilde değişiklik yaptım ama bazı yerlerde tıkandım malum formüller konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

tabloyu hazırlayan SAKMAN26 beye çok teşekkür ederim ayrıca.

http://www.dosya.tc/server5/9owqr9/akaryakitTakip.xlsx.html

şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Hassas;
Ömer beyin sorduğu gibi veriler tek bir defada mı gönderilecek?
Diğer bir konu ise "Yakıt tüketim" sayfasındaki litre değerleri ile "KM" sayfasındaki km değerleri birebir aynı. Sanki hatalı bir durum gibi gözüküyor.

Sayın dentex konu ya bakabıldınızmı acaba,

Geri