• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yakıt ve km. Veri hesaplama

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Arkadaşlar iyi akşamlar dilerim.
Ekte bir çalışma sayfam var sayfanın içerisinde gerekli açıklamayı yaptım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
şimdiden iy çalışmalar diler başarılarınızın devamını dilerim.

Ekli dosyalar

bu sorunun yakıt ve km hesapla ile alakasını anlamadım. "gittiği yerler"den kastınız nedir? Bir örnekle nasıl bir sonuç istediğinizi gösterir misiniz?

bu sorunun yakıt ve km hesapla ile alakasını anlamadım. "gittiği yerler"den kastınız nedir? Bir örnekle nasıl bir sonuç istediğinizi gösterir misiniz?

Sayın yusuf bey ilgilinizden dolayı çok teşekkür ederim. ekteki dosyanın (k) sutununda örnek olarak belirtilmiştir.

Ekli dosyalar

Sayın yusuf bey ilgilinizden dolayı çok teşekkür ederim. ekteki dosyanın (k) sutununda örnek olarak belirtilmiştir.

Merhaba hassas bende sizler gibi Excel öğrenmeye çalışıyorum dediğiniz gibi olmadı belki ama bu kadarını yapabildim, müsait olduklarında hocalarımız sorununuzu çözeceklerdir, bende merak ettim aslında nasıl yapıldığını.
Nasıl birleştirilecek acaba :)

Ekli dosyalar

Merhaba
Bunu en güzel özet tablo ile yapabilirsiniz diye düşünüyorum,

Özet tablo yenilendikçe güncel veriler de karşınızda olur

Merhaba hassas bende sizler gibi Excel öğrenmeye çalışıyorum dediğiniz gibi olmadı belki ama bu kadarını yapabildim, müsait olduklarında hocalarımız sorununuzu çözeceklerdir, bende merak ettim aslında nasıl yapıldığını.
Nasıl birleştirilecek acaba :)

Sayın demir bey ilgilinizden dolayı teşekkür ederim,
Fakat benim istediğim plakaya göre k sutununda gittiği yerleri yana yana yazması
gerekiyor.

Aşağıdaki makroyu dener misiniz?
Kod:
Sub yerler()
Range(Cells(2, "k"), Cells(Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row, "k")).ClearContents
For i = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(1, "h"), Cells(i, "h")), Cells(i, "h")) = 1 Then
    For j = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    If Cells(j, "h") = Cells(i, "h") And WorksheetFunction.CountIfs(Range(Cells(1, "h"), Cells(j, "h")), Cells(i, "h"), Range(Cells(1, "e"), Cells(j, "e")), Cells(j, "e")) = 1 Then
        If Cells(i, "k") = "" Then
        Cells(i, "k") = Cells(j, "e")
        Else
        Cells(i, "k") = Cells(i, "k") & ", " & Cells(j, "e")
        End If
    End If
    Next
    End If
    Next
End Sub

Aşağıdaki makroyu dener misiniz?
Kod:
Sub yerler()
Range(Cells(2, "k"), Cells(Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row, "k")).ClearContents
For i = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(1, "h"), Cells(i, "h")), Cells(i, "h")) = 1 Then
    For j = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    If Cells(j, "h") = Cells(i, "h") And WorksheetFunction.CountIfs(Range(Cells(1, "h"), Cells(j, "h")), Cells(i, "h"), Range(Cells(1, "e"), Cells(j, "e")), Cells(j, "e")) = 1 Then
        If Cells(i, "k") = "" Then
        Cells(i, "k") = Cells(j, "e")
        Else
        Cells(i, "k") = Cells(i, "k") & ", " & Cells(j, "e")
        End If
    End If
    Next
    End If
    Next
End Sub
Sayın yusuf bey ilgi ve emeğinizden dolayı teşekkür ederim, fakat ben kodu uyguladığımda istediğim sonucu alamadım.siz ekteki dosya üzerine uygulayıp düzenleyebilirseniz çok memnun olurum,kolay gelsin hayırlı akşamlar dilerim

Merhaba Sayın hassas iyi çalışmalar.
Ekli dosyayı denermisiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Kolay gelsin.

Geri