DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
bu sorunun yakıt ve km hesapla ile alakasını anlamadım. "gittiği yerler"den kastınız nedir? Bir örnekle nasıl bir sonuç istediğinizi gösterir misiniz?
Sayın yusuf bey ilgilinizden dolayı çok teşekkür ederim. ekteki dosyanın (k) sutununda örnek olarak belirtilmiştir.
Merhaba hassas bende sizler gibi Excel öğrenmeye çalışıyorum dediğiniz gibi olmadı belki ama bu kadarını yapabildim, müsait olduklarında hocalarımız sorununuzu çözeceklerdir, bende merak ettim aslında nasıl yapıldığını.
Nasıl birleştirilecek acaba![]()
Sub yerler()
Range(Cells(2, "k"), Cells(Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row, "k")).ClearContents
For i = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(1, "h"), Cells(i, "h")), Cells(i, "h")) = 1 Then
For j = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
If Cells(j, "h") = Cells(i, "h") And WorksheetFunction.CountIfs(Range(Cells(1, "h"), Cells(j, "h")), Cells(i, "h"), Range(Cells(1, "e"), Cells(j, "e")), Cells(j, "e")) = 1 Then
If Cells(i, "k") = "" Then
Cells(i, "k") = Cells(j, "e")
Else
Cells(i, "k") = Cells(i, "k") & ", " & Cells(j, "e")
End If
End If
Next
End If
Next
End Sub
Sayın yusuf bey ilgi ve emeğinizden dolayı teşekkür ederim, fakat ben kodu uyguladığımda istediğim sonucu alamadım.siz ekteki dosya üzerine uygulayıp düzenleyebilirseniz çok memnun olurum,kolay gelsin hayırlı akşamlar dilerimAşağıdaki makroyu dener misiniz?
Kod:Sub yerler() Range(Cells(2, "k"), Cells(Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row, "k")).ClearContents For i = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(1, "h"), Cells(i, "h")), Cells(i, "h")) = 1 Then For j = 2 To Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row If Cells(j, "h") = Cells(i, "h") And WorksheetFunction.CountIfs(Range(Cells(1, "h"), Cells(j, "h")), Cells(i, "h"), Range(Cells(1, "e"), Cells(j, "e")), Cells(j, "e")) = 1 Then If Cells(i, "k") = "" Then Cells(i, "k") = Cells(j, "e") Else Cells(i, "k") = Cells(i, "k") & ", " & Cells(j, "e") End If End If Next End If Next End Sub
Merhaba Sayın hassas iyi çalışmalar.
Ekli dosyayı denermisiniz.
Sayın Zorbey elinize sağlık çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.Merhaba Sayın hassas iyi çalışmalar.
Ekli dosyayı denermisiniz.
Dosya ektedir: