Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sayın üstadlar iyi günler .
Ekli dosya içerisinde gerekli açıklamayı yaptığım ve üzerinde güncelleme yaptığım dosya ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
Satın dentex bey tekrar ıyı gunler,
1,yenı ekledıgım dosya son versıyondur,dıgerlerınden farkı tum ayların aynı sayfaının ıcınde olması,
2, yakıt ve km sayfasındakı verıler ornek bır calısma,
3, Yakıt ve km sayfalarındakı verıler ,devamlı degısen verılerdır,
Benım burada ıstedıgım sorgu sayfasındakı plakaların karsısına tarıh krıterıne gore yakıt ve km sayfalarından verılerın otomatık olarak gelmesını ıstıyorum
Kısa bir süre sonra bakacağım. bu arada diğer arkadaşlar da yardımcı olabilirler.
Bunlar bir butonla bir defada taşınacak mı? Bir de km ve litre konusunda bir tereddüt var. Her iki değer de aynı gözüküyordu ilk dosyada. Kolay gelsin.
Sayın hassas benzer bir konu daha açmıştı ve yanlış hatırlamıyorsam, Sayın Korhan AYHAN'ın Scrpting Dictionary yöntemiyle oluşturulmuş bir çözümü vardı.
Tüm (plaka, tarih, litre, km) verilerin özetini görmek için, doğru yöntem bence ÖZET TABLO.
Örneğin; sadece belli/seçilecek bir plaka, sadece belli/seçilecek bir istasyon gibi, hedefin biraz daha daraltılmasında yarar var bence.
Yani hedefinizin TAM OLARAK ney olduğunu merak ediyorum doğrusu.
Odak noktanız örneğin plaka ise (o zaman bir araç filosundan bahsediyoruz, filoya dahil plakalar bellidir) tüm yapı plaka üzerine tasarlanıp ona yönelik çalışma yapılabilir, yok eğer hedefiniz istasyon ise (o zaman da çok şubeli bir akaryakıt bayisinden bahsediliyordur ve odak noktasında da istasyonlar vardır) ona göre bir yapı tasarlayıp oradan yürümek doğru olur kanaatindeyim.
Denetim/kontrol hedefleyen bir excel belgesine ulaşmaya çalıştığınız belli ancak denetlemek/kontrol altında tutmak istediğiniz şeyin TAM OLARAK NEY olduğunu ortaya koymanızda yarar var bence.
Sayın omer baran bey oncelıkle ılgınızden dolayı cok tesekkur ederım,
Bu ekledıgım dosya dgerınden farklı bır calısma dosyasıdır,
1, Burada ıstedıgım dosya ıcerısınde de acıkladıgım uzere yakıt ve km sayfalarındakı verılerın ,sorgu sayfasında bulunan plakaların karsısına ust sutunda bulunan tarıh krıterıne gore lt ve km toplamlarının gelmesını ıstoyorum,
Merhaba,
sayın hassas, Ömer Baran beyin çözümü daha mantıklı. Ancak siz yine de bu şekilde istiyorsanız
lt ve km verilerinin hangi sayfa ve sütunlarda olacağını belirtmelisiniz. Benim baktığım kadarı ile lt ve km verileri tamamen aynı. Son olarak bu veriler bir defada atılacak anladığım kadarı ile.
Sayın dentex bey iyi akşamlar;
Ekl dosya üzerinde de görüldüğü üzere -1. Sorgu sayfasında 01.01.2015 ile 31.12.2015 tarihleri arası belirtilmektedir.
2.Benim burada istediğim SORGU SAYFASINDAKİ Plaka ya göre Yakıt ve km sayfasındaki tarih verilerine göre toplamlarını sorgu sayfasındaki karşılığına toplamının atılmasıdır.
Ekli dosyadaki yakıt ve km sayfalarındaki elimdeki orijinal veriler 01.01.2015 ile şu an itibari ile her hücrede 650.000 veri bulunmaktadır. onun için bu şekilde olmasını istiyorum.
yani yakıt ve km sayfasında her gün ortalama olarak 5000 aracın bir kaç defa yakıt aldığını düşünün, ben sorgulama sayfasında gün gün toplamda kaç lt ve km yaptığını tespit yapmak istiyorum.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.