• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Xlookup VBA Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba,

AC14 ve AC32 aralıgındaki yazıları xlookup ile hangi dili seçersem ona göre değiştirmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

örnek dosyanızda farklı bir sürü formül ve ada tanımlamaları var. Bunlar kullanılmaya devam edecek mi?
Ayrıca tablonuzda 180. satırdan sonra boşluk var ve 186 satırdan devam eden veri var. buralarda tutarsızlık var.

çevrilmesi gereken kaynak hücre aralığı neresi? kaynak veriye bakıp, onun karşılığının bulunması gerekir.

Sayın Systran,

görebilmeniz amaçlı o kısımları ekledim. Lisana göre bakılacak alanlar BF - BI arasıdır. EN ve CN dillerinin çevirisi henüz tamamlanmadıgından dolayı onları TBA olarak belirttim.

.

Merhaba.

XLOOKUP bende yüklü olmadığı için konunuzu bu açıdan ele alamıyorum. Ancak bu işlevin ne işe yaradığını biliyorum.

Ancak ben size VLOOKUP ile yapılmış basitçe bir örnek veriyorum. Belki işinize yarar

.

Ekli dosyalar

Henüz altın üyeliğimi yenilemedim. Başka bir yere yükleyebilir misiniz?
Bu arada Vlookup çalışmayacaktır, çünkü data yı dil değişimleri yapacagımdan dolayı her zaman sağ taraftan istemeyeceğim.

.

Mesajımı dikkatlice incelemediniz herhalde.

Orada dosya için harici link var. Tekrar veriyorum.

Dosyayı inceleyin. Soldan alması gerekiyorsa onu da yapmaya çalışayım.

.

Kusura bakmayın İdris Bey, haklısınız dosayı vermişsiniz, düzgün kontrol etmemişim.
İlgili alanlar bir önceki seçeneğe göre INDIRECT fonksiyonu ile Data validation ile oluşturuldugu için ne yazık ki formül kullanamıyorum.
Bu yüzden makro ihtiyacım var.

Kusura bakmayın İdris Bey, haklısınız dosayı vermişsiniz, düzgün kontrol etmemişim.
İlgili alanlar bir önceki seçeneğe göre INDIRECT fonksiyonu ile Data validation ile oluşturuldugu için ne yazık ki formül kullanamıyorum.
Bu yüzden makro ihtiyacım var.

Merhaba.

1. Dosyanın hiç bir yerinde INDIRECT işlevi kullanmadım. Neredeymiş o?

2. İki çözüm verdim. Veri Doğrulamalı ve Option Button'li hangisini kullanırsanız bu size kalmış bir şey.

3. Option Button ve OFFSET işlevi ile yapılmış bir örnek ekliyorum. Bir de buna bakın.

Yine de çözüm olmadıysa sorunuzu anlayabileceğim şekilde anlatırsanız, yardımcı olmaya çalışayım.

.

.

Ekli dosyalar

Merhaba Serdar Bey,

P ve AC sütunlarında Data Validation ı bir önceki seçeneğe göre şekillenecek şekilde indirect data validation ile hazırladım. O yüzden farklı dillere çevrilmesi gereken alanları vlooup formülünü kullanarak yazamam. Mutlaka makro kullanarak çeviriyi yaptırmam gerekiyor.

Geri