• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru X tarihteki dolar kurunu E-Tablolara nasıl çekebilirim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Arkadaşlar merhaba, borsa hisse alımlarımı gün, gün yazıyorum, 1 yıldır, X tarihteki aldığım maliyetimin bugüne kıyasla o zaman dolar ne kadarmış bunu da girmek istiyorum, bununla ilgili bir googlefinance formülü var mı ? işte A hissesi alım tarihi 01.08.22 bu tarihteki dolar kuru nedir ?

A2 hücresinde tarih varsa (08/01/2022 formatında...), sonucun görüleceği hücreye;

Kod:
=INDEX(GOOGLEFINANCE("Currency:USDTRY","price",A2),2,2)

Kullandığınız tarayıcının dil ve bölgesel ayarlarına göre virgül yerine noktalı virgül kullanmanız gerekebilir.

.

A2 hücresinde tarih varsa (08/01/2022 formatında...), sonucun görüleceği hücreye;

Kod:
=INDEX(GOOGLEFINANCE("Currency:USDTRY","price",A2),2,2)

Kullandığınız tarayıcının dil ve bölgesel ayarlarına göre virgül yerine noktalı virgül kullanmanız gerekebilir.

.
teşekkür ederim ancak söylediğiniz şekilde kodu yazdığımda error veriyor, örnek ekran görüntüsü bırakıyorum, bakarak kodu oluşturabilir misiniz? Chrome üzerinden E tablolar kullanıyorum, son versiyon.

Merhaba,
Sayın Haluk üstadın "...virgül yerine noktalı virgül kullanmanız gerekebilir." uyarısını dikkate almalısınız.
=İNDİS(GOOGLEFINANCE("Currency:USDTRY";"price";A2);2;2)

Sayın Haluk Üstadım,
08/01/2022 günü cumartesi gününe denk geliyor. TCMB 7 ocak Cuma günü için 1 USD Efektif Satış 13.7981 TRY.
Verdiğiniz formülü E-Tablolara uyguladım 13,8745 sonucunu üretiyor. Bu küçük fark bir günlük kur farkı olarak değerlendirilebilir.
Ancak, #2 numaralı mesajınızdaki ekran resminde 08/01/2022 günü için 17.8985(benim bulduğumdan çok fazla) olarak görünüyor ki bir günde bu kadar büyük fark olmamalı.
Bu farkın nedenini anlayamadım.

Son düzenleme:
bir günde bu kadar büyük fark olmamalı.
Bu farkın nedenini anlayamadım.
Bir gün değil, Amerikan tarih biçimi yüzünden 7 ay gibi bir fark var. 8 Ocak değil, 1 Ağustos.
gg/aa/yyyy
aa/gg/yyyy

Son düzenleme:
2 No'lu mesajimda tarih formatini belirtmistim....

Eger, bunun disinda bir formatta yani ulkemizde kullanilan tipte bir tarih icin once baska fonksiyonlar kullanarak istenilen tipe cevirdikten sonra ana formule entegre edilebilir.

.

Geri