• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

X sütundaki açılır listedekilerin Y sütununun açılır listedeki karşılığını atama

Excel Vers. ve Dili
2010 Turkce
Merhaba arkadaşlar. Konuyu araştırdım fakat bulamadım. Yardımlarınızı rica ederim.

Ben şöyle bir işlem yapmak istiyorum. Şimde excell tablomda FM ve FB diye ikitane sütunum var ve bu FM sütununda açılır liste halinde A,B,C,D, değerlerim var. FB sütunumda iste A/B/C , B/C/D , C/D/E , D/E/F , E/F/G değerlerim var. Ben FM sütununda A'yı seçtiğimde FB sütunundaki A/B/C yazmasını istiyorum. Aynı şekilde FM den B'yi seçtiğimde FB de B/C/D seçmesi şeklinde diğer FM deki tüm değerlerimi FB de otomatik olarak karşılığını atasın istiyorum. Bununla ilglii olarak makro yazamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginize teşekkür ederim. Örnek olarak ekteki dosyada belirttim. Açıklama kısmında yer alıyor dosyada.

Ekli dosyalar

• FM.xlsm
    FM.xlsm
    50.5 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba arkadaşlar. Konuyu araştırdım fakat bulamadım. Yardımlarınızı rica ederim.

Ben şöyle bir işlem yapmak istiyorum. Şimde excell tablomda FM ve FB diye ikitane sütunum var ve bu FM sütununda açılır liste halinde A,B,C,D, değerlerim var. FB sütunumda iste A/B/C , B/C/D , C/D/E , D/E/F , E/F/G değerlerim var. Ben FM sütununda A'yı seçtiğimde FB sütunundaki A/B/C yazmasını istiyorum. Aynı şekilde FM den B'yi seçtiğimde FB de B/C/D seçmesi şeklinde diğer FM deki tüm değerlerimi FB de otomatik olarak karşılığını atasın istiyorum. Bununla ilglii olarak makro yazamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İlginize teşekkür ederim. Örnek olarak ekteki dosyada belirttim. Açıklama kısmında yer alıyor dosyada.

Syn. Drkdrk;
Dosyanız ekte
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

For sat = 5 To Sheets("Akış Takip").Range("D65536").End(xlUp).Row
For i = 11 To 15

If Cells(sat, 4) = Cells(i, 8) Then
   Cells(sat, 5) = Cells(i + 7, 8)
End If

Next i
Next sat

End Sub

Ekli dosyalar

• FM.xlsm
    FM.xlsm
    50.5 KB · Görüntüleme: 6
Syn. Drkdrk;
Dosyanız ekte
Kod:

For i = 11 To 15

End If

Next i
Next sat

End Sub

hocam emeğine sağlık çok teşekkür ederim...

Syn. Drkdrk;
Dosyanız ekte
Kod:

For i = 11 To 15

End If

Next i
Next sat

End Sub

Hocam teşekkür ederim tekrar. Şuan bu yapmış olduğunuz excell üzerinden işlem yaptığımda herhangi bir sütunda FM den seçim yaptığımda karşılığını atıyor ve 2. kez başka bir FM sütunundan seçim yaptığımda yine karşılığını atıyor fakat atar atmaz excell kilitleniyor yanıt vermiyor ve kapanıyor. Sebebini bulamadım bir türlü. Birde FM deki açılır liste ve FB deki açılır listin içine ayrı ayrı 90 tane veri gireceğim. Döngü içersinde hangi rakamları 90 'a göre ayarlama yapacağım belirtebilirmisiniz?
Teşekkür ederim...

Hocam teşekkür ederim tekrar. Şuan bu yapmış olduğunuz excell üzerinden işlem yaptığımda herhangi bir sütunda FM den seçim yaptığımda karşılığını atıyor ve 2. kez başka bir FM sütunundan seçim yaptığımda yine karşılığını atıyor fakat atar atmaz excell kilitleniyor yanıt vermiyor ve kapanıyor. Sebebini bulamadım bir türlü. Birde FM deki açılır liste ve FB deki açılır listin içine ayrı ayrı 90 tane veri gireceğim. Döngü içersinde hangi rakamları 90 'a göre ayarlama yapacağım belirtebilirmisiniz?
Teşekkür ederim...

Hocam donma işlemine bir çözüm bulamadım sürekli olarak hata veriyor ve kapanıyor excell. Yani 2 tane farklı sütundan işlem yaptığımda donup kalıyor sürekli. Yardımınız rica ederim.

Run-time '-2147417848 (80010108)':
Method'_default' of object 'range' faled

Hatasını almaktayım bunun anlamını bilen varmı?

yukardaki kodu excell kullandığım zaman işlem yapınca bu hatayı almaktayım.

Teşekkür ederim...

formülle çok basit çözüldü..umarım işinzi görür..eki inceleyin..

Ekli dosyalar

Sn.drkdrk,
Alternatif olarak formül uygulanmış şekli ile dosyanız eklidir.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Geri