• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

X Dosyasından Y Dosyasına Otomatik Veri Kaydetmek.

Excel Vers. ve Dili
Office 2021 - Türkçe
Merhaba Üstadlarm,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, internetten baktığım kadar uğraştım ama beceremedim...

Linkini sunmuş olduğum klasörün içerisinde 2 adet excel dosyası bulunmaktadır,
1. Teklif formu : müşterilere verdiğim teklifleri buradan hazırlayıp mail ile göndermekteyim.
2. Siparişler Takip : Teklif formundan (B-C-D-E-F-G-H-I-J-K) sütunlarını kopyalayıp, Siparişler Takip dosyasında (B-C-D-E-F-G-H-I-J-K) manuel olarak yapışırmaktayım.
İlave olarak teklif formundaki tarihi (C5) , siparişler takip doysındaki M sütünuna, genel toplam (K52) ise L sütununa yapıştırmaktayım.

Benim isteğim ise teklif formundan doldurduğumda otomatik olarak bahsettiğim B-C-D-E-F-G-H-I-J-K VE C5 İLE K52'yi kaydetmesini istiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim
Selamlar saygılar
Hayırlı forumlar...

Fatura tarihi, numarası gibi olanları (N-O-P SÜTUNLARI) zorunlu olarak manuel doldurmaktayım

Tabi ki sondaki tarih (Q-R) sütunlarının da, teklifin verilen yıl(2026 gibi) ve ay (Nisan) gibi otomatik kaydetmesi çok iyi olurdu...

Günaydın kolay gelsin
önerinizi rica ederim
hayırlı günler dilerim

Günaydın kolay gelsin
önerinizi rica ederim
hayırlı günler dilerim
istediğiniz makroyu yazdım. butona bastığınızda sipariş sayfasına verileriniz aktarılır. ilk butona basımda sipariş dosyasını seçmenizi ister. daha sonrasında sipariş dosyasının yolu değişmediği takdirde tekrar dosya seçmeye gerek kalmadan kaydeder. sipariş dosyasının yolu değişirse tekrar dosya seçmenizi ister. alttaki linten indirebilirsiniz. inidirnce haber verin linki kaldıracağım.

Screenshot_164.jpg

Hocam Selamlar,
Öncelikle ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.
Run-time error '9': Subscript out of range ' hata aldım
Dosya isimler tam şekilde yazmam gerekirse 'A -TEKLİF FORMU' ve 'SİPARİŞLER TAKİP'
dosya yolu ise ikisi de C:\Users\Windows\Desktop
ne yapmam gerekiyor üstadım?

Birde bu tür makroları amatör olarak nasıl öğrenebilirim? işimi halledecek kadar olan şeyleri öğrenmeyi çok isterim bu türlü veri işlemelerle ilgili.

Hocam Selamlar,
Öncelikle ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.
Run-time error '9': Subscript out of range ' hata aldım
Dosya isimler tam şekilde yazmam gerekirse 'A -TEKLİF FORMU' ve 'SİPARİŞLER TAKİP'
dosya yolu ise ikisi de C:\Users\Windows\Desktop
ne yapmam gerekiyor üstadım?

alttaki iki dosyayı indiirp tekrar dener misin. önceki indirdiğinizi silebilirsiniz. Sipariş dosyası olarak alttaki linkten indirdiğiniz dosyayı kullanın. sonucu haber verirsiniz.

Birde bu tür makroları amatör olarak nasıl öğrenebilirim? işimi halledecek kadar olan şeyleri öğrenmeyi çok isterim bu türlü veri işlemelerle ilgili.
yapay zeka sayesinde öğrenebilirisniz. ben de yapay zekaya yazdırdım. tabi kendim konmtrol ettim sonrasında ek değişiklikler yaptım

Youtube'da makroya giriş vb. dersleri aratıp izleyerek de öğrenebilirsiniz. Artık yapay zeka sayesinde bu yöntemler eski moda kalmaya başladı ancak yapay zekanın beslendiği veriler de bahsettiğim gibi videolar veya yazılı materyallerdir.

Hocam tekrardan elinize sağlık her şey tam istediğim gibi oldu.
Bir sorum daha olacak fakat bir kaç bir şey denemeden sonra soracağım sizlere.
Chatcpt mi kullanıyorsunuz yapay zekada?

Youtube'da makroya giriş vb. dersleri aratıp izleyerek de öğrenebilirsiniz. Artık yapay zeka sayesinde bu yöntemler eski moda kalmaya başladı ancak yapay zekanın beslendiği veriler de bahsettiğim gibi videolar veya yazılı materyallerdir.
Evet videolarda gayet açıklayıcı anlatıyor haklısınız. Güncel kullandığınız yapay zeka var mıdır?

Hocam tekrardan elinize sağlık her şey tam istediğim gibi oldu.
Bir sorum daha olacak fakat bir kaç bir şey denemeden sonra soracağım sizlere.
Chatcpt mi kullanıyorsunuz yapay zekada?
chat gpt
gemini
claude bu istediğiniz makroları üç yapay zeka da yapar. önemli olan doğru bir şekilde ne istediğinizi anlatabilmek.

Hocam son olarak sormak istediğim konu şuydu, mesela muhasebe programımdan veya başka bir excel dosyasından kopyalama işlemi yapıp teklif formuna yapıştırdığımda 'siparişe aktar' butonu tepki vermiyor ve siparişler takip exceline kaydolan veri olmuyor. bu konuda fikriniz var mıdır?

Geri