• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

X değerine karşılık gelen tarihi yazdıran formul

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Excel 2007
Merhaba Arkadaşlar,
en büyük toplam x değerine karşılık gelen ilk tarihi B7 hücresine nasıl yazdırabilirim. Dosya ektedir. Saygılarımla

Ekli dosyalar

Kısacası bir sütundaki son dolu hücreyi bulup karşılığındaki tarihi mi getirmek istiyorsunuz?

evet hocam.
7 nolu satırdaki en büyük değere göre, en son dolu hücreye karşılık gelen tarihi almak istiyorum.

Aşağıdaki formülü dener misiniz?

Kod:
=ARA(2;1/(DOLAYLI(ADRES(8;KAÇINCI(MAK($H$7:$BB$7);$H$7:$BB$7;0)+7;1;1;)&":"&ADRES(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($G$8:$G$8000)+7;KAÇINCI(MAK($H$7:$BB$7);$H$7:$BB$7;0)+7;1;1;))="x");DOLAYLI(ADRES(8;7;1;1;)&":"&ADRES(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($G$8:$G$8000)+7;7;1;1;)))

Hocam Harikasınız, emeğinize sağlık Allah razı olsun.
Yalnız bir sorunum oldu.

Aynı sayfada kiler çalıştı. Formulü farklı bir sayfaya yazdığımızda yol tanımlaması nasıl yapacağım?
Yani formül sayfa1 de, tüm veriler Datadenetim sayfası içinde ise Datadenetim! gibi tanımlamasını formulde nerelere yazmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Keşke sorunuzu son haliyle sorsaydınız:
Kod:
=ARA(2;1/(DOLAYLI("Datadenetim!"&ADRES(8;KAÇINCI(MAK(Datadenetim!$H$7:$BB$7);Datadenetim!$H$7:$BB$7;0)+7;1;1;)&":"&ADRES(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Datadenetim!$G$8:$G$8000)+7;KAÇINCI(MAK(Datadenetim!$H$7:$BB$7);Datadenetim!$H$7:$BB$7;0)+7;1;1;))="x");DOLAYLI("Datadenetim!"&ADRES(8;7;1;1;)&":"&ADRES(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Datadenetim!$G$8:$G$8000)+7;7;1;1;)))

Geri