• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

World belgesine formül atılabiliyormu ? Excel gibi

Excel Vers. ve Dili
2007
world belgesine formül atmak istiyorum da. nasıl yapabilirim formülleri nasıl ögrenebilirim.
mesela

atmak istedigim formüller

cümle devam ederken araya tarih formülü ,sayı formülü , tutar formülü , şirket ekleme bilgi ekleme gibi nasıl yapabilirim.

teşekkür ederim.

world belgesine formül atmak istiyorum da. nasıl yapabilirim formülleri nasıl ögrenebilirim.
mesela

atmak istedigim formüller

cümle devam ederken araya tarih formülü ,sayı formülü , tutar formülü , şirket ekleme bilgi ekleme gibi nasıl yapabilirim.

teşekkür ederim.

bildiğim kadarıyla word uygulamasında excel'deki gibi formül ekleme yok.

neden word yerine excel'i tercih etmiyorsunuz?

Merhaba,

Excel'de olduğu gibi wordde de VBA alanı mevcut. Tabii ki kod ekleyebilirsiniz.Daha önce açılmış konular arasında araştırma yapınız.

İyi çalışmalar.

Merhaba,

Excel'de olduğu gibi wordde de VBA alanı mevcut. Tabii ki kod ekleyebilirsiniz.Daha önce açılmış konular arasında araştırma yapınız.

İyi çalışmalar.

haklısınız ama nerden bakıcam pek izleyecek vaktim yok. ama direk formül üzerinden nasıl yapabilirim. burdan gönderebilirseniz. cok iyi olur yada linkini atabilirseniz

Excelde Word sayfasında yapabildiğiniz neyi yapamıyorsunuz?
Excel kullanmayı deneyin Word yerine.

birçok world belgesi var tek tek onları excel de düzenlemem gerekicek ondan dolayı world düzenli halde olduğu için direk formül atmam yeterli olacaktır.
nasıl yapabilirim.

World bellgesine nasıl formül atabilirim
tarih tutar gibi dışarıdan bilgileri girmek istiyorum

yani excel den bilgileri girmek istiyorum world belgesinde formüllü olarak olmasını istiyorum nasıl yapabilirim.
Excel den tarih girip tutar girip firma girip direk world belgesinde otomatik olarak cıkmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

World bellgesine nasıl formül atabilirim
tarih tutar gibi dışarıdan bilgileri girmek istiyorum

yani excel den bilgileri girmek istiyorum world belgesinde formüllü olarak olmasını istiyorum nasıl yapabilirim.
Excel den tarih girip tutar girip firma girip direk world belgesinde otomatik olarak cıkmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Örnek bir word belgesi atarak, o belgede neler yapmak istediğinizi anlaşılır bir şekilde anlatın, o zaman yardımcı olmak daha kolay olur.

Örnek bir word belgesi atarak, o belgede neler yapmak istediğinizi anlaşılır bir şekilde anlatın, o zaman yardımcı olmak daha kolay olur.

BİRAZ GEÇ OLDU AMA ÖRNEK OLARAK DOSYA YÜKLEYEYİM. WORLD BELGESİ

FORMÜL YAZDIGIM YERLERE FORMÜL ATMAK İSTİYORUM.
ATMAK İSTEDİGİM FORMÜLLER
1: TARİH
2: FİRMA
3: TUTAR
ÖZELLİKLE BUNLAR GEREKİYOR YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM. İNŞ.
LİNK DEN İNDİREBİLİRSİNİZ.
http://dosya.co/0cmsogupfvml/Toplanti-Tutanagi-498584_(1).docx.html

TOPLANTI TUTNAGI VAR DA BEN EXCELLDEN BİLGİLERİ GİRMEK İSTİYORUM WORLD DE FORMÜLLÜ OLARAK CIKMASINI İSTİYORUM.

UMARIM ANLATABİLDİM.
TSKLER

Son düzenleme:
Böyle bir şey mi istiyorsunuz.

Veriler Excel'den alınacakmış, bem mesajın son kısmını görmemişim .... Neyse, bizimki de çeşit olsun artık. :biggrin:

Halit Beyin eline sağlık.

.

Dosyayı ve kodlarıda ekliyorum.
A sutunundaki sayılar word dosyasında sağ,sol ve ortaya yaslamak için eklendi

kod:
Kod:
Sub kayıt_yap()

Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False

Dosya_Adı = ActiveWorkbook.Name
Sayfa_Adı = ActiveSheet.Name

Dim objWord As Word.Application
Dim myDoc As Word.Document

Set objWord = CreateObject("Word.Application")
objWord.Visible = True
Set myDoc = objWord.Documents.Add(DocumentType:=wdNewBlankDocument)

With myDoc
.Content.InsertParagraphAfter

With objWord.ActiveDocument.PageSetup
.LeftMargin = 50 'sol
.RightMargin = 50 'sağ
.TopMargin = 50 'üst
.BottomMargin = 20 '20 ' alt
End With
End With

Dim pos As Integer
With objWord.ActiveDocument

For j = 1 To ThisWorkbook.Sheets(Sayfa_Adı).Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row

objWord.Selection.TypeParagraph
.Content.Paragraphs(j).Alignment = ThisWorkbook.Sheets(Sayfa_Adı).Cells(j, 1).Value

deg7 = ""
For n = 2 To Worksheets(Sayfa_Adı).Cells(j, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
If n = 2 Then
deg7 = deg7 & ThisWorkbook.Sheets(Sayfa_Adı).Cells(j, n).Value
Else
deg7 = deg7 & " " & ThisWorkbook.Sheets(Sayfa_Adı).Cells(j, n).Value
End If
Next n
.Paragraphs(j).Range.InsertBefore deg7
Next

End With

ssay1 = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").getfolder(ThisWorkbook.Path).Files.Count
objWord.ActiveDocument.SaveAs ThisWorkbook.Path & "\Word " & ssay1 + 1 ' & ".doc"

'myDoc.Close
'objWord.Quit

Application.DisplayAlerts = False
MsgBox "işlem tamam"
objWord.Documents(myDoc.Name).Activate

Set objWord = Nothing

End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba.

Çözüme ulaştınız mı bilemiyorum.

Forumda da bulabilirsiniz, foruma gerek kalmadan kendiniz de yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
İhtiyacınızı karşılayacak şey tam olarak ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRME ile ilgili gibi duruyor.

Ms.Word'de kullanılan bu özellikte, herbir değişkeni (sizin FORMÜL dediğiniz kısımlar) için bir sütunu olan
word tablosu veya excel belgesi üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Word herbir satırdaki bilgilerle ayrı ayrı belge de oluşturulabilir, sadece yazıcıda bu işlem yapılabilir vs.

ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRME konusunu araştırmanızı öneriyorum.
.

Merhaba.

Çözüme ulaştınız mı bilemiyorum.

Forumda da bulabilirsiniz, foruma gerek kalmadan kendiniz de yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
İhtiyacınızı karşılayacak şey tam olarak ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRME ile ilgili gibi duruyor.

Ms.Word'de kullanılan bu özellikte, herbir değişkeni (sizin FORMÜL dediğiniz kısımlar) için bir sütunu olan
word tablosu veya excel belgesi üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Word herbir satırdaki bilgilerle ayrı ayrı belge de oluşturulabilir, sadece yazıcıda bu işlem yapılabilir vs.

ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRME konusunu araştırmanızı öneriyorum.
.

ÖMER BEY haklısınz ama gerçekten egitim videoları izleyecek kadar pek vaktim olmadığı için sordum. şirket bileştirme kuruluşlar ilgili gerekiyor bana excell den bilgileri girip world belgesine otomatik geçiş saglamak istiyorum.
bilgi olarak tarih - tutar - şirket firma ismi gibi yani cümlenin arasınada gelebiliyor. tarih tutar yukarıda gönderdigim. world belgesi gibi. teşekkürler .

Ekli görsel videoyu indirin avi uzantısını xls yapın ve dosyayı açın

15 nolu mesajdaki açıklamayıda okuyun

görsel video

.

@Ömer BARAN'nın belirttiği gibi en uygun yöntem mektup birleştirmedir. Bunu Öğrenmeniz gerekir.

Dosyalar ekte.

İnceleyin.

.

Ekli dosyalar

Geri