• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Worksheet Selection Change toplama olayındaki sıkıntım ://

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For i = 1 To Sayfa1.Range("A65536").End(3).Row
If WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i)) = 0 Then
Sayfa2.Range("K" & i).Value = "0"
Else
Sayfa2.Range("K" & i).Value = ""
Sayfa2.Range("K" & i).Value = WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i))
End If
Next
End Sub
Arkadaşlar toplamamı bu kodla yapıyorum userformdan sayı girişleri yapıyorum gerekli hücrelere. Ancak userformdan çıkıpda sayfada bir yere tıkladığımda hücreleri topluyor. Bunu otomatik toplaması lazım veriyi girer girmez. Nasıl çözebilirim ? Yardımlarınız için teşekkürler

Arkadaşlar toplamamı bu kodla yapıyorum userformdan sayı girişleri yapıyorum gerekli hücrelere. Ancak userformdan çıkıpda sayfada bir yere tıkladığımda hücreleri topluyor. Bunu otomatik toplaması lazım veriyi girer girmez. Nasıl çözebilirim ? Yardımlarınız için teşekkürler

Yukarıdaki mesajınızdaki kodlar aktif sayfadaki hücreye tıklayınca çalışır oysa siz userformdan bunları yapmak istediğiniz anlaşılıyor.

User formda veri girişleri yaptığınız textboxlara veya bir komut düğmesinin içine veya userformun çıkışına aşağıdaki kodları ekleyiniz.

Kod:
Else
Sayfa2.Range("K" & i).Value = WorksheetFunction.Sum(Sayfa1.Range("a" & i & ":g" & i))
End If
Next

Selamlar..
Sayın Halit3 İlginiz için teşekkür ederim. Bunu nasıl yaparım peki ? Userform çıkışı derken ? Userform da hangi olaya yazmamız gerekir ve ya hangi kodu userform çıkışına yazmamız gerekir ? Beni yaptığım bunları sadece sayfaya yazmak oldu selectionchange olayında.

Selamlar..
Sayın Halit3 İlginiz için teşekkür ederim. Bunu nasıl yaparım peki ? Userform çıkışı derken ? Userform da hangi olaya yazmamız gerekir ve ya hangi kodu userform çıkışına yazmamız gerekir ? Beni yaptığım bunları sadece sayfaya yazmak oldu selectionchange olayında.

userformun çıkışında çalışacak kod

Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
Else
End If
Next
End Sub

Geri