Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hocalarım worde aktarma konusunda takıldım kaldım ne kadar uğraşsamda eksik bilgiden dolayı beceremedim.üst yazı worde nasıl aktara bilirim.formda bulduğum kod üzerinde çalışma yaptım lakin olmadı nerede yanlış yaptığımıda bilmiyorum.
Excel deki veri tabanındaki bilgilerden word sayfasını açtığınızda sarı alanlarla belirttiğiniz yerler word dosyasına mı aktarılacak, ben dosyalarını indirip baktığımda bunu anladım doğrumu anlamışım.
Neyse ben anladığım gibi yapıp ekte gönderiyorum,
gönderdiğim dosyayı bir dizine çakırıp, klasör içindeki ÇALIŞMA adlı excel dosyasını açıyoruz, VERİ sayfasından worda aktarmak istediğimiz satırı kople maus ile seçip Bilgileri Yükle butonuna basıyoruz, kendiğilinden sayfa1 e geliyor, burada word dosyası olan ÜST YAZI yı tıkladığımızda word dosyasını açarken bilgilerin güncellenip güncellenmeyeceğini sorduğunda Eveti tıklayarak isteiğiniz bilgilerin word dosyasına aktarıldığını görüyoruz.
Not: excel dosyasından alınacak bilgi copyalanarak word belgesinde nereye getirilmek istenirse imleci oraya getirip özel yapıştır/Bağlantılı yapıştır/Biçimlendirilmemiş metin diyerek bağlantıyı sağlıyoruz.
tahsin hocam ilginizden dolayı teşekkür ederim.mesajınıza hemen cevap vermediğim için özür dilerim.Sayın hocam useform1 de bulunan makro ile bilgileri girip veri sayfasına kaydet butonu ile kayıt yaptıyorum.buradaki verileri üstyazıdaki ilgili yerlerle birleştirdim.Worde aktar butonuna bastığımda üstyazı sayfasının worde aktarılıp çıktısını almak
Veri kaydını siz yine userformdan yapın, yapmak istediğinizi ben yukarıdaki mesajımda ve ekli dosyada gönderdim, bu şekilde işinizi görmüyor mu onu anlayamadım.
ister userformdan worde aktar butonunu seçerek (veri sayfasındaki en son kayıtı word sayfasına aktarır), isterseniz daha evvel izah ettiğim şekilde aktarmak istediğiniz satırı seçerek bilgileri aktar butonuna basarak word sayfasına aktarma yapabilirsiniz.
Hocam teşekkürlerimi borç bilirim.HAkkızı helal edin.
Sayın hocam dediğiniz şekilde yaptığımda ''Word belirttiğiniz nesneye bağ oluşturamıyor.Lütfen nesneyi doğrudan,bağ oluşturmaksızın dosyanıza ekleyin'' diye hata veriyor ve sayfada hata bağlantı geçersiz ibaresi çıkıyor word sayfasında
eklediğim ÇALIŞMA adlı klasörü değişik sürücülere taşıyarak yeniden denedim bende herhangi bir hata vermiyor, siz üst yazı adlı word dosyasını açıp kaynağı değiştir diyerek yerini gösterin, yada bağlantı olan yerleri önceki mesajımda anlattığım gibi (copyala / bağlantılıyapıştır / biçimlendirilmemiş metin) şeklinde yeniden bağlantı oluşturmayı deneyin. Ben 2003 kullanıyorum, sizinki farklı bir sürüm ise ondan da kaynakalanbilir.
word dosyanız açıkken (üstyazı) Düzen / Bağlantılar / kaynak dosyası penceresindeki bağlantı satırlarının tümünü seçip kaynağı değiştir diyerek bu çalışma kitabının göstererek tamam butonuna basınız.
Ancak bu tür denemelerim daha evvelcede oldu herhangi bir sorun çıkmamıştı, son gönderdiğim klasör içindeki dosyaları deniyorsunuz değilmi.
Merhaba,
Gerçi sorununuza cevap bulmuşsunuz; alternatif olarak, eklediğim linklerde kullanılan kodları ve yöntemi kendinize uyarlayarak kullanabilirsiniz.
sayın mustafa hocam formda paylaştığınız bir çalışmayı çalışmama uyarlamaya çalıştım.lakin üst yazıyı worde aktarıyor lakin düzgün olarak çıkmıyor.
Sub Worde_Aktar()
Set sy = Sheets("senetyazı")
Application.ScreenUpdating = False
Set WD = CreateObject("Word.Application")
WD.Visible = True
Set Dosya = WD.Documents.Add(DocumentType:=wdNewBlankDocument)
With WD.Selection.PageSetup
.TopMargin = WD.CentimetersToPoints(1)
.BottomMargin = WD.CentimetersToPoints(1)
.LeftMargin = WD.CentimetersToPoints(1)
.RightMargin = WD.CentimetersToPoints(1)
End With
Sheets("senetyazı").Select
ActiveWindow.View = xlPageBreakPreview
Syf_Sys = sy.HPageBreaks.Count + 1
Bsl = 2
Sut = 104
For x = 1 To Syf_Sys
If x = Syf_Sys Then
Son_Sat = sy.Cells.SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Row
Else
Son_Sat = sy.HPageBreaks.Item(x).Location.Row - 1
End If
sy.Range(sy.Cells(Bsl, 6), sy.Cells(Son_Sat, Sut)).Copy
WD.Selection.PasteSpecial Link:=False, DataType:=wdPasteOLEObject, Placement _
:=wdInLine, DisplayAsIcon:=False
Application.CutCopyMode = False
If x < Syf_Sys Then
WD.Selection.InsertBreak Type:=wdPageBreak
End If
Bsl = Son_Sat + 1
Next
ActiveWindow.View = xlNormalView
Sheets("A").Select
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, "leumruk"
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Sayfa3").PrintOut Copies:=1
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Merhaba,
Excel rtf metinleri için uygun yapıya sahip değil. Dolayısıyla excelde düzenlediğiniz metinlerin doğrudan worde aktarılması istenilen sonucu vermeyecektir. Bunun için dilekçenizi bir word belgesinde oluşturup istenilen bilgileri bu word dosyasına eklemeniz daha kaliteli sonuçlar verecektir.
Bunun için bir önceki mesajımda verdiğim linkleri incelemenizi öneriyorum. Uyarlamaya çalıştığınız kodlama size uygun değil.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.