- Excel Vers. ve Dili
- 2016 - İngilizce
38 nolu mesajdaki ikinci kodu bununla değiştirin
Kod:Sub deneme7() Dim objWord As Word.Application Dim docWord As Word.Document Dim fL As Object Set fL = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") [COLOR="red"]Say1 = 10[/COLOR] For r = 2 To Cells(Rows.Count, "a").End(3).Row Yol = Cells(r, 1).Value 'ActiveWorkbook.Path & "\ÖRNEK CEVAP YAZISI.doc" Set objWord = CreateObject("Word.Application") objWord.Visible = True Set docWord = objWord.Documents.Open(Filename:=Yol, ReadOnly:=True) sut = 3 ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(r, 2) = fL.GetFileName(Yol) Dim Picture As Object For Each Picture In objWord.ActiveDocument.Shapes [COLOR="Red"]ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(Say1, 1).Value = Picture.Name ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(Say1, 2).Value = Replace(Replace(WorksheetFunction.Trim(objWord.ActiveDocument.Shapes(Picture.Name).AlternativeText), Chr(13), ""), Chr(9), "") Say1 = Say1 + 1[/COLOR] 'If "Rectangle 4" = Picture.Name Then If "Rectangle" = Mid(Picture.Name, 1, 9) Then Deg = Replace(Replace(WorksheetFunction.Trim(objWord.ActiveDocument.Shapes(Picture.Name).AlternativeText), Chr(13), ""), Chr(9), "") Deg = Mid(Deg, 15, Len(Deg)) MsgBox Deg If Mid(Deg, 1, 3) = "Sn." Then ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(r, sut).Value = Deg deg1 = Split(Deg, Chr(10)) If UBound(deg1) > 0 Then For j = 0 To UBound(deg1) If deg1(j) <> "" Then sut = sut + 1 ThisWorkbook.Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(r, sut).Value = deg1(j) End If Next j End If Exit For End If End If Next docWord.Close False objWord.Quit Set docWord = Nothing Next r Cells.WrapText = False MsgBox "işlem tamam" End Sub
birinci kodu çalıştırdıktan sonra bu kodu çalıştır ve dosyayı kayıt yap kayıt yapılan dosyayı buraya ekle
koda kırmızı yerleri ekledim ne gibi bir işlem yapıyor görmek isterim.
keşke TeamViewer ile uzaktan bağlanabilsek iyi olurdu
Üstadım,
Öncelikle banka güvenlik sistemleri dolayısı ile ne yazık ki uzaktan bağlantı sağlayamamaktayız. Fakat akşam müsait olursanız 19:00'da kişisel bilgisayarımda bu işlemi yapabiliriz. Bu arada belirtmiş olduğunuz değişiklikleri yaptım, çıktısını yazım ekinde tarafınıza takdim ediyorum.
Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim.