• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

word dosyasından telefon numaralarını excele çıkarmak

Excel Vers. ve Dili
2010
elimde mevcut 2800 sayfalık word dosyası var. bu dosyanın içinde geçen 0543 ile başlayan telefon numaralarını sıra ile bulup excel dosyasına alt alta nasıl yazdırabilirim

Son düzenleme:
Bu bilgiler word de düzenli bir şekilde mi?
Bir tablonun içinde mi, normal yazım düzeninde mi?

hepsinin formatı aynı mı, uzunlukları, rakamla rarasındaki boşlukları?

Gerçek bilgileri içermeyen örnek bir dosya göndermeniz işlemi hızlandıracaktır.

üstadım format normal yazı düzeni tablo değil. numaralar bazıları birleşik bazılarının arasında "-" " " var bazıları +90 ile başlıyor. bunları ben değiştir komutu ile düzeltiyorum.
sadece başlangıç kodu değiştirilip aranıp listelenecek

örnek
rıza bey şu numaradan aranacak 0543 415 00 ** veya cihaz kırmızı ışık yandığında +90554700**15'i arayın,
ikinci ürün için latif beyin Tel No: 0532415**45 eğer o numaradan ulaşılamaz ise 0312456**09 ulaşın 24 saat çağrı için 444 ** 444 arayın gibi.

burada referans 532, 543, 554, 531, gibi numaralar
bu numaraların yanına en fazla 7 adet rakam ve 3 adet karakter gelebilir."543 612 ** 00" yani maksimum +90 ile 16 karakter olur.
bize yukarıdaki refarans karakterlerin yanına 12 karakteri excele alıp aktarsa, geri kalanını boşlukları ve diğer karakterleri excelde temizlediğimizde
sadece telefon numaraları kalır. diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Örnek dosya gönderir seniz. Bakarım.

Merhaba,

Bir alternatif olarak kullanmak isterseniz.

1- Word dosyanızdan farklı kaydet seçeneğini seçerek tür kısmından*.txt seçip kaydetmeniz kayıt ismi farketmez( çıkan uyarıyı geçin dosya formatı bozulacak vs..)

2 Excel kısmından ise dosya menüsünden aç deyip tür olarak "Metin Dosyalarını" seçin ve *.txt metin belgenizi tıklayın ve aç dedikten sonra sonu tıklayın.

Son düzenleme:
efendim örnek dosyayı öğleden sonra 16;30 da yükleyeceğim. şimdi bilgisayarın başından ayrılmak zorunda kaldım

örnek
rıza bey şu numaradan aranacak 0543 415 00 ** veya cihaz kırmızı ışık yandığında +90554700**15'i arayın,
ikinci ürün için latif beyin Tel No: 0532415**45 eğer o numaradan ulaşılamaz ise 0312456**09 ulaşın 24 saat çağrı için 444 ** 444 arayın gibi.

burada referans 532, 543, 554, 531, gibi numaralar
bu numaraların yanına en fazla 7 adet rakam ve 3 adet karakter gelebilir."543 612 ** 00" yani maksimum +90 ile 16 karakter olur.
bize yukarıdaki refarans karakterlerin yanına 12 karakteri excele alıp aktarsa, geri kalanını boşlukları ve diğer karakterleri excelde temizlediğimizde
sadece telefon numaraları kalır. diye düşünüyorum

Mesaj da gönderdiğim dosyayı denediniz mi :)

üstadım dosyayı denedim sağolun. sadece kücük bir ricam var.
sizin göndendiğiniz excel dosyasındaki menu sayfasındaki b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 hücrelerine istediğimiz telofon kodlarını yazsak sonra arama tuşuna bassak sadece o kodla başlayan numaraları verebilirmi acaba

üstadım dosyayı denedim sağolun. sadece kücük bir ricam var.
sizin göndendiğiniz excel dosyasındaki menu sayfasındaki b2 b3 b4 b5 b6 b7 b8 hücrelerine istediğimiz telofon kodlarını yazsak sonra arama tuşuna bassak sadece o kodla başlayan numaraları verebilirmi acaba

Dosyayı tekrar indiriniz.
Belirlenen alan koduna göre telefonları alma eklendi.
telefon numaraları sağdan 10 karakter alınacak şekilde ayarlandı.

Bu şekilde başındaki +90 lar yada ekstra rakamlar dikkate alınmayacak.

üstadım bugün gün içinde deneme fırsatım oldu.
çok güzel oldu ellerinize sağlık.

ürün kodlarını ekledim

asri üstadım dosyayı ekledim

Son düzenleme:
[FONT=&quot]
Bu kodlardaki ilk beş karakter yapı olarak standart mıdır?
ilk ikisi sayısal, sonra üç karakter, sonra değişken sayıda sayısal veri.

11SBSxxxxxxxxxx

[/FONT]

doğru üstadım ilk 5 karakter ürünün kodu bunlar aranacak.
her ürünün 5 karakterli kodu sabit

Geri